Columns

Kijk op het noorden wil de ondernemers in Noord-Nederland samen met haar specialisten en columnisten voeden, prikkelen, motiveren en inspireren met interessante columns en informatieve items van collega ondernemers. De columns worden gepubliceerd in het magazine Kijk op het noorden maar ook afzonderlijk op de website en social media koppelingen. Wilt u ook columnist worden en staat uw branche er nog niet tussen? Neem dan contact op met de afdeling advies, zij informeren u graag.

Braak advocaten - Braak advocaten

Specialisatie: Personen- en familierecht

Marieke Braak is van 2005 tot en met 2013 werkzaam geweest bij Blokzijl Advocaten te Groningen. Begin 2008 is zij beëdigd tot advocaat, waarmee zij op dat moment de jongste advocaat van Nederland werd! Op 01 januari 2014 is Marieke als partner toegetreden, waarna het kantoor verder ging onder de naam ’t Hooft Advocaten. Gedurende deze periode heeft Marieke de specialisatie-opleiding personen- en familierecht (vFAS) gevolgd, welke opleiding zij cum laude heeft afgerond. Zij mag zich sindsdien met recht een specialist op het gebied van het personen- en familierecht noemen. Begin 2016 heeft Marieke er voor gekozen om zich nog verder te verdiepen in het personen- en familierecht en tevens in het erfrecht en wel onder haar eigen naam ‘Braak Advocaten’. Daarnaast wil Marieke zich nog meer gaan toeleggen op scheidingsmediation. Deze wijze om tot een beëindiging c.q. ontbinding van een huwelijk te komen is in opkomst en heeft tot voordeel dat het leed aan weerszijden zoveel mogelijk beperkt blijft. Sinds 2012 werkt Marieke samen met financieel specialist de heer drs. A. Daleman voor mensen die in goed overleg willen scheiden (www.forumscheidingsspecialisten.nl). Marieke is daarnaast actief als lid bij het juridisch genootschap Pro Excolendo Iure Patrio en zij neemt deel in de netwerkorganisaties Club van 100 te Drenthe en Femmes Vitales. Per 2017 is Marieke aangesteld als regiocoördinator voor de regio Groningen van de vFAS.

Klaas Olijnsma - Centrum voor Bedrijfsopvolging

Specialisatie: Bedrijfsadvies

Klaas Olijnsma is partner bij Centrum voor Bedrijfsopvolging BV; adviseur bij BOVAG Bedrijfsadvies; eigenaar Gel-Fri Bedrijfsadvies. Het CvB adviseert en begeleidt ondernemers gedurende het hele traject van overdracht/verkoop van de onderneming.

Ton Schroor - VNO-NCW MKB Noord

Specialisatie: Netwerken

Ton Schroor is directeur van VNO-NCW MKB Noord. VNO-NCW MKB Noord is één van de vijf krachtige regionale verenigingen van VNO-NCW, de grootste ondernemersvereniging van Nederland. Zij maken zich sterk voor een optimaal ondernemers- en vestigingsklimaat.

Gelland Kingma - Plessence

Specialisatie: Advies en (team)coaching

Gelland is thuis in 2 werelden. Zij haalde haar MBA en werkte als (interim) manager en consultant voor grote organisaties, waaronder banken, verzekeraars en telecombedrijven. Daarnaast volgde zij opleidingen in het systemisch werkveld, lichaamspsychologie, mindfulness en coaching. Gelland maakte de reis naar binnen en gedreven door wat mensen beweegt, begon zij zichzelf en anderen intensief te observeren. Hierdoor ontdekte zij 6 essentiële elementen van persoonlijk leiderschap. Met Plessence brengt Gelland beide werelden bij elkaar. Als geen ander kent zij de uitdagingen van organisaties in deze tijd en weet uit ervaring hoe moeilijk het is om uit het hoofd en meer in het nu en je authentieke zelf te zijn. Zij is er ten diepste van overtuigd dat persoonlijk leiderschap onmisbaar is voor organisaties die zich willen onderscheiden in de wereld van nu.

Alex van Oost - NICE

Specialisatie: Circulaire economie

Duurzame ontwikkeling vormt de rode draad in het werkend leven van Alex van Oost. In het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) buigen studenten van MBO- en HBO-instellingen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen, zich over authentieke maatschappelijke vraagstukken die spelen in Noord-Nederland. Vraagstukken gerelateerd aan de transitie naar een circulaire economie. Zijn opdracht als kwartiermaker NICE omvat de volgende hoofdaspecten: 1. Organisatie NICE opzetten en inrichten: zorgen voor een haalbaar businessmodel, opstellen van rapportages en jaarplannen 2. Coördinatie NICE faciliteren en modereren: bijdragen aan een innovatieve leerwerkomgeving, begeleiden van studenten 3. Acquisitie NICE ontwikkelen en vermarkten: identificeren van potentiele klanten en partners, werven van (betaalde) praktijkopdrachten 4. Communicatie NICE bekendmaken en promoten: fungeren als boegbeeld, verzorgen van presentaties en deelnemen aan relevante netwerken

Celeste Banning en Rien Hagenaars - Uniovision

Specialisatie: Ondernemerscoaching

Een visie is persoonlijk. Een visie nodigt uit om er een mening over te hebben. En bovenal geeft een visie jouw essentiële en unieke kijk op de wereld weer. Visies ontwikkelen zich vanuit het unieke levenspad van mensen.  Ervaringen in het leven, talenten en begaafdheden, kennis, ontwikkeling en bestemmingen komen hier samen.  Het resultaat is een uniek beeld, waarin tot uitdrukking komt welke unieke toegevoegde waarde jij op aarde brengt. Het is dit unieke aspect van ieder mens, van waaruit zijn of haar werkzame leven vorm kreeg, krijgt en kan krijgen.  Voor ondernemers raakt het de essentie van hun onderneming. Voor mensen in loondienst is het de vormgever van hun carrière. Celeste Banning en Rien Hagenaars van Uniovision delen via het magazine Kijk op het noorden en via hun eiegn columnistenplatform  hun visie en kennis met de ondernemers in Noord-Nederland. Voor vragen of reacties kunt u rechtstreeks contact met hen zoek.

Sytze Keuning - Bioclear earth

Specialisatie: Biotechnology

Sytze Keuning is CEO van Bioclear earth. Bioclear werd in 1988 opgericht als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. In die tijd was biologische bodemreiniging nog een onbekend terrein. Sytze Keuning deelt zijn kennis vanuit zijn opvatting en ervaringen als CEO van Bioclear earth.

Richard Temmink - Centrum voor Bedrijfsopvolging

Specialisatie: Begeleiden van ondernemers

Richard Temmink, werkzaam bij Centrum voor Bedrijfsopvolging, begeleidt ondernemers in het mkb om groeiambities waar te kunnen maken. Via zijn columns wil hij zijn kennis en ervaringen met jullie delen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord