Kennisplatform voor het noorden
Ymkje de Vries
Kies Koers NLP Coaching trainer en Hypnose trainer

Heb de moed om in het midden te staan

Tegenstellingen in onze samenleving worden sterker, mensen staan steeds vaker recht tegenover elkaar. We denken dat de waarheid zoals wij die zien, dé waarheid is. Maar er is altijd nog een andere realiteit: de waarheid ligt in het midden. Het vergt moed om dat in te zien. Bij Kies Koers begeleiden we mensen om inzicht te krijgen in hun overtuigingen.

Vaak zijn mensen bang dat als ze hun overtuigingen loslaten, ze de controle kwijtraken. Angst is dan ook de basis voor veel extremiteiten in onze maatschappij. Mensen zoeken een uitweg en denken die te vinden in simpele oplossingen. Vergelijk het met je niet lekker voelen: dat wil je het liefst zo snel mogelijk oplossen, bijvoorbeeld met een paracetamol. Bij Kies Koers gaan we liever voor lange termijnoplossingen: daar heb je écht wat aan.   

Inzicht in je waarden

We gebruiken bij NLP vaak het voorbeeld van de bus: zit jij achterin de bus en laat jij anderen de richting aangeven? Of zit jij voorin de bus en bepaal je zelf waar je naartoe gaat? Bij Kies Koers leren we mensen om meer eigen stuur te krijgen en voor in de bus te gaan zitten. De basis daarvan is inzicht krijgen in je eigen waarden: wat vind jij belangrijk? Ik vind bijvoorbeeld puurheid, humor, gelijkwaardigheid en respect belangrijk. Als ik dat hardop zeg, voel ik dat dit klopt met hoe ik werk en leef.

Persoonlijk leiderschap

We helpen bovendien ondernemers en werkgevers invulling te geven aan persoonlijk leiderschap. Om vanuit hun eigen waarden in het midden te staan en daar stevig te blijven staan. Daarvoor is zelfvertrouwen en zelfinzicht nodig. We zijn allemaal weleens uit balans, maar als je sterk in je schoenen staat kun je meningen en waarheden van anderen rustig langs je interne meetlat houden. Dan voel je al snel wat wel en niet klopt. Goede leiders durven hun mening aan te passen: mee te bewegen als ze nieuwe kennis opdoen. Het vergt moed om steeds opnieuw het midden op te zoeken.

Voluit leven

Kies Koers bestaat in 2024 tien jaar. De afgelopen jaren hebben we al zo’n tweeduizend mensen mogen begeleiden. Onze missie blijft de wereld een mooiere plek te maken door mensen persoonlijk te laten groeien. Dat doen we vanuit de overtuiging dat iedereen er recht op heeft voluit te leven. Ben jij er klaar voor om voluit te leven? Laat het me weten.

Ymkje de Vries
Kies Koers


Delen via

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord