Braak advocaten

Braak advocaten | Personen- en familierecht

Marieke Braak is van 2005 tot en met 2013 werkzaam geweest bij Blokzijl Advocaten te Groningen. Begin 2008 is zij beëdigd tot advocaat, waarmee zij op dat moment de jongste advocaat van Nederland werd! Op 01 januari 2014 is Marieke als partner toegetreden, waarna het kantoor verder ging onder de naam ’t Hooft Advocaten. Gedurende deze periode heeft Marieke de specialisatie-opleiding personen- en familierecht (vFAS) gevolgd, welke opleiding zij cum laude heeft afgerond. Zij mag zich sindsdien met recht een specialist op het gebied van het personen- en familierecht noemen. Begin 2016 heeft Marieke er voor gekozen om zich nog verder te verdiepen in het personen- en familierecht en tevens in het erfrecht en wel onder haar eigen naam ‘Braak Advocaten’. Daarnaast wil Marieke zich nog meer gaan toeleggen op scheidingsmediation. Deze wijze om tot een beëindiging c.q. ontbinding van een huwelijk te komen is in opkomst en heeft tot voordeel dat het leed aan weerszijden zoveel mogelijk beperkt blijft. Sinds 2012 werkt Marieke samen met financieel specialist de heer drs. A. Daleman voor mensen die in goed overleg willen scheiden (www.forumscheidingsspecialisten.nl). Marieke is daarnaast actief als lid bij het juridisch genootschap Pro Excolendo Iure Patrio en zij neemt deel in de netwerkorganisaties Club van 100 te Drenthe en Femmes Vitales. Per 2017 is Marieke aangesteld als regiocoördinator voor de regio Groningen van de vFAS.

Dag van de scheiding

Wist u dat… Op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken? Dat is de reden dat sinds 2010 rond deze datum de ‘Dag van de Scheiding’ wordt georganiseerd. Ook omdat na de zomervakantie traditiegetrouw een piek in het aantal echtscheidingen is te … Lees meer

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord