Kennisplatform voor het noorden

Laatste weken Rauch en Pompeï in Drents Museum

Geplaatst op 16 maart 2023
Laatste weken Rauch en Pompeï in Drents Museum

De succesvolle tentoonstellingen Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum en Neo Rauch – Wegzehr zijn nog tot en met zondag 26 maart in het Drents Museum te zien. Daarna is het museum drie weken gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Wie de tentoonstellingen nog wil zien, wordt aangeraden kaarten te reserveren.

Al meer dan 65.000 mensen bezochten de tentoonstelling over de twee Italiaanse havensteden, die werden bedolven door een vulkaanuitbarsting. Komende weken krijgen bezoekers de laatste kans om de meer dan honderd kunstschatten uit Pompeï en Herculaneum te bekijken. Na 26 maart gaan de stukken terug naar het Nationaal Archeologisch Museum Napels en het Parco Archeologico Ercolano in Italië. 

Kunst en schoonheid

In Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum staan de kunst en schoonheid van vóór de vulkaanuitbarsting centraal. Te zien zijn veelkleurige fresco’s, indrukwekkende marmeren en bronzen beelden en kostbare gouden sieraden. Zaterdag 25 en zondag 26 maart is er om 13.00 en 14.00 uur een introductielezing (duur 30 minuten, aanmelden niet nodig).

Toonaangevend

In de tentoonstelling Neo Rauch – Wegzehr toont het Drents Museum werk van Neo Rauch (1960), een van de meest toonaangevende hedendaagse kunstenaars. Zijn kleurrijke schilderijen en tekeningen voelen als een droomwereld die geleidelijk aan verontrusting teweegbrengt. In deze overzichtstentoonstelling ligt de nadruk op Rauchs werk op papier. De honderd werken zijn voor het grootste deel nog niet eerder in Nederland te zien geweest. 

Tijdelijk gesloten

Van 27 maart tot en met 15 april is het Drents Museum tijdelijk gesloten vanwege onderhoud. Op 16 april gaat het museum weer open, tegelijk met de tentoonstelling  Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe. 

Foto: Sake Elzinga

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord