Kennisplatform voor het noorden

Familiedag Antonio López op 1 mei in Drents Museum

Geplaatst op 17 april 2024
Familiedag Antonio López op 1 mei in Drents Museum

Tijdens de meivakantie organiseert het Drents Museum op woensdag 1 mei een speciale activiteitendag voor families met kinderen rond de Spaanse kunstenaar Antonio López. Op allerlei manieren ga je aan de slag met Spaanse dans, muziek en kunst. Zo zijn er tussen 10.00 en 17.00 uur workshops flamencodansen, percussie spelen, schilderen als Antonio López en kunst kijken. Alle activiteiten zijn voor iedereen gratis te bezoeken met een geldig entreebewijs voor het museum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis museumtoegang. Op www.drentsmuseum.nl vind je meer informatie over de familiedag en de tentoonstelling. 

Flamencodans

Ervaar de passie, gratie en kracht van de flamencodans. Gepassioneerde dansers van Alegria dompelen je onder in de wereld van flamenco. Leer de basispassen, voel het ritme van de muziek en ontdek de kracht van expressie door middel van dans. Deze workshop is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderden.

Percussie-workshop

Tijdens de percussie-workshop leer je niet alleen hoe je traditionele percussie-instrumenten bespeelt, maar ook hoe die je kunt combineren om een uniek geluid te krijgen. De begeleiders nemen bezoekers mee in het spelen van opzwepende ritmes op de cajon of betoverende melodieën op de castagnetten. De workshop is voor iedereen toegankelijk.

Schilderen als López

Schilder als de Spaanse kunstenaar tijdens een workshop in Studio López! Museumdocenten vertellen over López’ werkwijze, waarna je zelf aan de slag gaat. Door voorwerpen te tekenen op stukken doorzichtig papier en die vervolgens samen op de achtergrond te plaatsen, maken bezoekers laagdrempelig een compositie. Stukje voor stukje – voorwerp voor voorwerp – maak je tijdens de workshop een schilderij.

Spaanse muziek Kambiz en Arash

Geniet de hele dag van Spaanse muziek in de publiekshal van het museum. Kambiz (flamencogitarist) en Arash (multi-instrumentalist) maken tijdens de familiedag Spaanse muziek, variërend van authentieke flamenco tot Spaanse rumbas, maar ook klassieke Spaanse gitaarmuziek in combinatie met een mandoline of cuatro komen voorbij.

Kunst kijken

Naar kunst kijken is leuk. En samen naar kunst kijken is nog leuker! Dat zul je zeker ervaren tijdens deze workshop, die we speciaal hebben gemaakt voor families. Een museumdocent vertelt over de manier waarop Antonio López kijkt en leert jullie een aantal simpele kijktechnieken. Beheers je die, dan kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord