Kennisplatform voor het noorden

Drents Museum ontvangt 495.221 euro van VriendenLoterij 

Geplaatst op 21 maart 2024
Drents Museum ontvangt 495.221 euro van VriendenLoterij 

Goed nieuws voor het Drents Museum in Assen! Vanaf 2024 ontvangt het museum als meerjarig partner structureel 50.000 euro extra van de VriendenLoterij om in tijden van stijgende kosten de kwaliteit van inhoudelijke programmering te waarborgen. Het museum krijgt daarmee dit jaar in totaal een bedrag van ruim 495.000 euro, dankzij de deelnemers. In totaal schenkt de VriendenLoterij een bedrag van ruim 100 miljoen euro aan cultuur in Nederland. Daarmee is de loterij opnieuw de grootste private financier in deze sector.

De bijdrage van de VriendenLoterij voor het Drents Museum is verhoogd van 300.000 euro naar 350.000 euro. Daar komt nog eens bijna 150.000 euro bij, dankzij de deelnemers die bij hun deelname hebben aangegeven specifiek mee te willen spelen voor het museum.De loterijbijdrage kunnen zij besteden aan programmering en tentoonstellingen om de kwaliteit van de programmering te waarborgen en aantrekkelijk te blijven voor bezoekers in tijden van stijgende kosten.   

Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij: “Het is fantastisch dat we dit jaar een extra impuls aan de Nederlandse musea waaronder het Drents Museum kunnen geven, zodat ook in tijden van stijgende kosten musea zich kunnen focussen op de inhoudelijke programmering. Zo blijven musea actueel en relevant voor iedereen. Na tentoonstellingen als ‘Op reis met Vincent’ kijken we uit naar de prachtige tentoonstellingen en evenementen van het Drents Museum in de komende periode.”

143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport  

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van 143,5 miljoen euro schenken aan 60 culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie zij mee willen spelen. Minimaal 40% van hun lotprijs komt dan ten goede aan die organisatie.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord