Kennisplatform voor het noorden

Nieuw Ontwikkelplein in Forum Groningen

Geplaatst op 5 oktober 2023
Nieuw Ontwikkelplein in Forum Groningen

Waar moet je heen als je vastloopt? Waar stuur je iemand naartoe voor advies, hulp of ondersteuning om (weer) mee te kunnen doen in de samenleving? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Forum Groningen gaat daarom op 19 oktober van start met het Ontwikkelplein aan de Nieuwe Markt. Meedoen is het eerste thema. Het Ontwikkelplein is een startpunt voor ontmoeting, informatie en advies, maar ook voor praktische hulp of een verwijzing om zelf (of samen) aan de slag te gaan.

Op het Ontwikkelplein krijgen bezoekers hulp bij lezen en schrijven en leren beter om te gaan met de computer en/of de digitale overheid. Naast deze basis van het Ontwikkelplein staat er aan de Nieuwe Markt maandelijks een thema centraal waarbij we dieper ingaan op een specifiek onderwerp. Denk aan geldzaken, juridische hulp of positieve gezondheid.

Meedoen is het eerste thema van dit maandelijkse Ontwikkelplein. Ontdek waar jouw kansen liggen in de samenleving! Krijg de regie (terug) over je eigen leven, ontdek alles over het ontwikkelen van je talenten en vaardigheden, (vrijwilligers)werk en meer.

Partners

Vaste samenwerkingspartners als Humanitas, WIJ Groningen, SeniorWeb, WIJS, gemeente Groningen en het UWV zijn van de partij. Daarnaast zijn ook het Noorderpoort/Alfa College, Link050, WerkPro, het Leger des Heils, de Zonnebloem en HANNN aangehaakt bij het Ontwikkelplein op 19 oktober.

Deze partners vanuit het sociaal domein bieden op een laagdrempelige manier hulp en ondersteuning, met de bibliotheek als vertrekpunt. Inwoners kunnen er terecht voor betrouwbare informatie, persoonlijk advies, praktische hulp of ondersteuning bij leren en ontwikkelen.

Lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. De toegang, maar ook de hulp en ondersteuning zijn gratis.

Ontwikkelplein in Forum Groningen
Donderdag 19 oktober (thema: meedoen) + 23 november (thema: financieel-juridisch)
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Meer info op forum.nl/ontwikkelplein

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord