Kennisplatform voor het noorden

Nieuwe kinderburgemeester gemeente Groningen bekend

Geplaatst op 1 augustus 2023
Nieuwe kinderburgemeester gemeente Groningen bekend

Jorn is verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘In Grunn wil je zijn, want daar is het ontzettend fijn!’, wist hij de meeste stemmen binnen te halen. Burgemeester Koen Schuiling maakte dit in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens zijn ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Ise.

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie. Hij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ook krijgt hij de kans om zelf activiteiten te organiseren om zijn verkiezingsbelofte waar te maken.

Vorig jaar werd Fatoumata gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Finn. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen.

Foto: Bert Lanting

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord