Kennisplatform voor het noorden

Vier prachtgasten bij een nieuwe serie Zomertalks in Forum Groningen

Geplaatst op 19 juli 2022
Vier prachtgasten bij een nieuwe serie Zomertalks in Forum Groningen

Het Forum haalt in de reeks Zomertalks al een aantal zomers boeiende gasten naar Groningen. Deze zomer presenteren we een viertal gesprekken, in handen van schrijver en presentator Özcan Akyol. Te gast zijn Simone Weimans, Stefano Keizers, Mariken Heitman en Marjolein Moorman.

Simone Weimans
De geboren Rotterdamse Simone Weimans is sinds 2011 een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal en sinds 2017 wekelijks te horen bij Met het Oog op Morgen. Ze studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar tijd bij de NOS stond ze achter de booth als dj Siem en werkte ze bij de Wereldomroep en bij de VARA. Weimans is vernoemd naar Simone de Beauvoir, de feministische schrijver en filosoof van wie haar moeder een groot fan was. 

Stefano Keizers
Zijn debuut als cabaretier maakte Stefano Keizers (pseudoniem en alter ego van cabaretier, kleinkunstenaar en schrijver Gover Meit) in januari 2018 met de voorstelling Erg Heel. In november 2018 verscheen zijn boek Twee Luitenanten. Op televisie presenteerde Stefano Keizers het programma Experimensen en nam hij deel aan Maestro. Keizers staat nu in de theaters met de voorstelling Hans Teeuwen.

Mariken Heitman
Mariken Heitman studeerde Biologie in Utrecht waarna ze lesgaf op een landbouwschool. In 2019 verscheen haar debuutroman De wateraap. In mei won ze verrassend de Libris Literatuurprijs 2022 met haar tweede boek, Wormmaan. Wat deed deze winst met Heitman?

Marjolein Moorman
Marjolein Moorman is sinds 2018 wethouder van Onderwijs in Amsterdam. Opvallend is haar bevlogen strijd tegen kansenongelijkheid. In haar boek Rood in Wassenaar vertelt ze haar persoonlijke verhaal over haar jeugd in een gezin waar ze het niet breed hebben.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord