Kennisplatform voor het noorden

Up North zoekt talentvolle nieuwe makers

Geplaatst op 17 maart 2023
Up North zoekt talentvolle nieuwe makers

Het noordelijk cultuurlaboratorium Up North zoekt talentvolle makers die een productie willen maken voor festivals in Groningen, Drenthe en Friesland. De productie moeten minimaal twee kunstdisciplines verbinden, waaronder pop- of urbanmuziek. Geïnteresseerden kunnen tot 4 april een projectvoorstel sturen naar danytha@upnorth-lab.nl. De productie moet tussen 1 mei en 1 juli gemaakt worden en daarna gepresenteerd worden op festivals. Voor elke productie is 10.000 euro beschikbaar.

Up North is het interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur werken aan hun eigen kleinschalige productie en mogen experimenteren om hun talent te ontwikkelen. De gemaakte producties worden gepresenteerd op theater- en muziekfestivals en poppodia. Up North is een initiatief van Noordstaat (Groningen), Stichting Kunst & Cultuur (Drenthe) en Popfabryk (Friesland) en heeft als doel jonge makers uit de noordelijke provincies te ondersteunen in het maken van een eigen productie. Los van de gebaande paden, met eigen inbreng, en coaching van professionals. Makers krijgen een maakbudget voor onder andere decor, repetitieruimtes en inhuur van technici en coaches

Foto: Mariska de Groot

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord