Kennisplatform voor het noorden

Poplab Drenthe maakt vier nieuwe producties mogelijk

Geplaatst op 8 juli 2022
Dit is mogelijk dankzij financiële ondersteuning en begeleiding vanuit Poplab Drenthe van Stichting Kunst & Cultuur.

Vier jonge Drentse makers mogen de komende maanden een eigen productie maken waarin zij popmuziek en een andere kunstvorm combineren. Dit is mogelijk dankzij financiële ondersteuning en begeleiding vanuit Poplab Drenthe van Stichting Kunst & Cultuur. Het collectief CENTRAAL, met leden uit Meppel, gaat de film Als de zon ondergaat maken. Een experimentele korte film over het ouder worden en daarmee het (terug)verlangen naar het Drentse platteland. Miriam Kerkhof uit Assen wil de voorstelling en podcast Nuchter maken. Zij stelt hierin de nuchtere noordeling centraal.

Delia Bremer en Serge Epskamp uit Nieuweroord/Zandhuizen gaan onder de titel Dauw Drift ‘poetry scapes’ maken. Zes gedichten worden verwerkt tot dichterlijke soudscapes door de Drentse natuur. De vierde gehonoreerde aanvraag is van Ghiel de Best uit Emmen. Hij wil met zijn Poprophet ooit een grote museumshow maken waarin de bezoeker van zaal tot zaal door een muziekalbum loopt. Een eerste stap naar die droom wordt gezet in First World Fiction, waarin hij ingaat op de fictieve wereld die we tegenwoordig voor waarheid houden. First World Fiction wordt een muzikale installatie die te zien is op festivals en in galerieën.

Poplab Drenthe biedt een creatieve broedplaats aan popmusici en andere makers uit Drenthe waar ze kunnen experimenteren met andere kunstvormen. Een kruisbestuiving tussen musici en bijvoorbeeld filmmakers, acteurs, dansers en hiphoppers. Uit zeven inzendingen selecteerden singer-songwriter Roos van Tuil uit Amsterdam, Dennis Platvoet, artistiek en zakelijk coördinator bij de Nieuwe Oogst in Deventer en filmmaker Tom Tieman uit Groningen de genoemde vier inzendingen.

De makers gaan nu aan de slag met het uitwerken van de plannen. De eerste presentaties worden eind dit jaar verwacht.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord