Kennisplatform voor het noorden

Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

Geplaatst op 13 december 2021
Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

Stichting Kunst & Cultuur reikt april volgend jaar opnieuw de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Tot 10 januari 2022 heeft iedereen de kans om kandidaten voor te dragen. De Talentprijs is een prijs voor een individu of groep die in 2021 een opvallende culturele prestatie heeft geleverd. Het kan gaan om muziektalenten, maar ook om talenten op het gebied van de beeldende kunst, literatuur, theater, fotografie, dans of urban art. Kandidaten kunnen worden aangemeld door een mail te sturen naar ellen@kunstencultuur.nl

Met de jaarlijkse uitreiking van de Talentprijs zet K&C de meest opvallende talenten in de schijnwerper. De laatste winnaar was de gothic rockband Blackbriar uit Assen die een debuutalbum uitbracht en met opvallende videoclips duizenden fans wereldwijd weet te bereiken. Er wordt begin volgend jaar een Drentse jury samengesteld die bepaalt welke drie kandidaten worden voorgelegd aan de landelijke jury. Deze jury wijst de uiteindelijke winnaar aan.

De kandidaat die de meeste potentie heeft zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een nationaal podium ontvangt de prijs. De Drentse Talentprijs cultuur bestaat uit een sculptuur en een bedrag van 2500 euro. De afgelopen jaren kende meerdere muzikale winnaars waaronder het folkduo Tangarine en celliste Mare Keja, maar ook winnaars op het gebied van de beeldende kunst zoals illustratrice Marloes de Vries en beeldend kunstenaar Anne-Will Lufting. Ook actrice Rosa da Silva en musicalster Willemien Dijkstra wisten de prijs eerder in de wacht te slepen.

Foto: Stichting Kunst & Cultuur

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord