Kennisplatform voor het noorden

Lancering van Energiehub050 in Forum Groningen

Geplaatst op 23 november 2022
Lancering van Energiehub050 in Forum Groningen

Op donderdag 24 november wordt van 10.45 tot 14.15 uur in Forum Energiehub050 gelanceerd. Energiehub050 is een state-of-the-art leer-, ontwikkel- oefen- en inspiratiecentrum voor nieuwe en innovatieve toepassingen en technieken in de energietransitie. Beroepsonderwijs (mbo), bedrijfsleven en overheid bundelen de krachten in de ontwikkeling van Energiehub050 op het Suikerterrein in Groningen. Met de bekendmaking van de bouwer BAM is een belangrijke stap gezet.

Zowel studenten, werkenden, werkzoekenden kunnen in de Energiehub050 terecht voor opleidingen, trainingen, her-, om- en bijscholingen, en kennisuitwisseling. Verder biedt de Energiehub050 experimenteerruimte voor ondernemers. Denk daarbij het vraagstuk van hoe we energie van zonnepanelen in de gebouwde omgeving op gaan slaan als straks de salderingsregeling – die nu afgebouwd wordt- niet meer bestaat. Ook kunnen omwonenden of andere geïnteresseerden er terecht om met eigen ogen te zien en te ervaren welke actuele toepassingen beschikbaar zijn voor de verduurzaming van hun woning.

Doelstelling

Energiehub050 levert een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van Noord-Nederland om koploper te zijn in de energietransitie en om in 2035 volledig overgeschakeld te zijn op duurzame en CO2 neutrale toepassingen. Onder andere door talent in de regio klaar te stomen voor ‘leren’ en ‘werken’ in de energietransitie en om werkenden in de techniek bij te scholen op het gebied van de nieuwste technieken. Hierbij werken de mbo-instellingen Alfa-college, Noorderpoort en Terra intensief samen met de inmiddels 30 aangesloten partners vanuit het bedrijfsleven en de overheid. De verwachting is dat Energiehub050 medio september 2023 in gebruikt genomen wordt.

Programma

BAM Bouw en Techniek presenteert op 24 november het bouwconcept van Energiehub050 en tien bedrijven pitchen over aan de bouw gerelateerde innovaties. Deze pitches worden begeleid door Marco Sotthewes en Joop de Boer van De Nieuwe Draai.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord