Kennisplatform voor het noorden

Gasten eerste Late Night met Splinter in Forum Groningen bekend

Geplaatst op 22 februari 2023
Gasten eerste Late Night met Splinter in Forum Groningen bekend

Op vrijdag 24 februari trapt Splinter Chabot zijn serie van drie talkshows (Late Night met Splinter) bij Forum Groningen af. Tijdens de eerste editie gaat hij in gesprek met Siemon de Jong, bekend van het kinderprogramma De Taarten van Abel en met Stéphanie Hoogenberk, schrijver van het even geestige als genadeloze boek over vriendschap We hebben het over je gehad. Ook Valentyna, Iryna en Kateryna uit Oekraïne zijn te gast, die een restaurant in Groningen zijn gestart.

Late Night met Splinter staat garant voor een gezellig avondje uit met boeiende gesprekken, aanstekelijke gitaarpop van huisband Fred Goverde en vermakelijke interactie met het publiek. Dit alles wordt omlijst met fraaie projecties van vj LizaRenee. Dé ideale avond om je weekend mee te beginnen. 

Twintig jaar Taarten van Abel
Splinter ontvangt banketbakker Siemon de Jong, bekend van het tv-programma Taarten van Abel waarin hij met kinderen taarten bakt voor een dierbaar persoon. Siemon vertelt over twintig jaar Taarten van Abel en zijn leven op de boerderij in het Groningse Midwolda, waar hij tegenwoordig deels woont.  

Debuut van Stéphanie Hoogenberk 
Stéphanie Hoogenberk is schrijver en journalist en bekend van de podcast De Shitshow. Haar debuut is We hebben het over je gehad. Daarin schrijft Stéphanie grappig én keihard over haar vriendschappen. Van vakanties met vrienden tot het ‘uitmaken’ van een jarenlange vriendschap, alles komt voorbij. 

De kookkunsten van de Oekraïense Valentyna, Iryna en Kateryna  
Splinter gaat ook in gesprek met Valentyna, Iryna en Kateryna uit Oekraïne die een restaurant in Groningen zijn begonnen. De drie vriendinnen vertellen – precies één jaar na de start van de oorlog – hoe het jaar voor hen is geweest. Het aanwezige publiek wordt getrakteerd op zelfgemaakte Oekraïense lekkernijen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord