Kennisplatform voor het noorden

Binnenstadsmaquette vanaf nu te zien in hal Forum Groningen

Geplaatst op 3 november 2022
Binnenstadsmaquette vanaf nu te zien in hal Forum Groningen

Het Forum Groningen heeft er een attractie bij. In de hal staat vanaf vandaag een imposante maquette – 4 x 4 meter – die de gehele binnenstad van Groningen toont. Van elk gebouw is een houten miniatuur gemaakt. De maquette waar jarenlang aan is gewerkt, is een lust voor het oog. Naast het Forum zelf zijn ook klassiekers als de Martinitoren, het Stadhuis, het Hoofdstation en het Groninger Museum te ontdekken. En wie alle gebouwen in het echt wil zien, gaat gewoon het dak op van het Forum.

De binnenstad van Groningen is – net als deze maquette – nooit af. Voortdurend blijft de stad veranderen. Er komen steeds weer nieuwe gebouwen en plekken bij. Ook in de openbare ruimte verandert het nodige: soms ontstaat een nieuw plein, wordt de openbare ruimte anders ingericht of wordt bijvoorbeeld een brug gebouwd.
Maquettes zijn een nuttig hulpmiddel om zicht te krijgen op hoe de stad er uit ziet. De binnenstadsmaquette stond eerder in de hal van Stadsontwikkeling aan het Zuiderdiep. Het stadshart-in-het-klein is door de gemeente Groningen in langdurige bruikleen gegeven aan het Forum, zodat iedereen die het Forum bezoekt er van kan genieten.

De plaatsing van de maquette is een mooie opmaat naar het Let’s Gro festival over de toekomst van de stad Groningen, dat komend weekend (4, 5 en 6 november) in het Forum plaatsvindt.

Aanpak binnenstad: Ruimte voor jou

Vanaf 2016 is de gemeente druk bezig met de aanpak van de openbare ruimte in de binnenstad. Het gaat daarbij om de herinrichting van veel straten en pleinen. Ruimte voor jou is het overkoepelende thema. Met als doel een aantrekkelijke, toegankelijke, veilige en bereikbare binnenstad voor iedereen. Dus meer ruimte voor voetgangers en fietsers, minder auto- en busverkeer en meer gezellige verblijfsplekken. Er zijn in het kader van het toekomstfestival Let’s Gro 28 binnenstadsprojecten op de maquette gemarkeerd. Een deel ervan is inmiddels gerealiseerd, een deel is in uitvoering en een deel is in voorbereiding. Op grote staanders naast de maquette kun je meer lezen over hoe en wat. Wil je nóg meer weten, ga dan naar ruimtevoorjou.groningen.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord