Tania Kross opent nieuwe theaterseizoen namens Stadsschouwburg De Harmonie tijdens het UITfestival

4 juli 2017 Cultuur

Op zondag 3 september opent de populaire operazangeres Tania Kross het nieuwe theaterseizoen namens Stadsschouwburg De Harmonie, tijdens het UITfestival in de Prinsentuin.

Het UITfestival trapt al zeven jaar lang het begin van het jaarlijkse culturele seizoen af. Waar het festival de eerste paar jaar meer een culturele markt was, is de afgelopen drie jaar met succes de verschuiving naar een meer festival-georiënteerde opzet ingezet met meer dan 25.000 bezoekers.

Tania Kross geeft tijdens het UITfestival een exclusieve preview van haar voorstelling op vrijdag 6 oktober in De Harmonie, een eigentijdse versie van haar lievelingsopera Carmen. Hip en happening dus, voor iedereen geschikt en niet alleen voor de operaliefhebber.

Dankzij haar optredens in het populaire programma Beste Zangers van Nederland maakt het grote publiek kennis met het uitzonderlijke talent van Tania Kross. Ze is al jaren een van de beste operazangeressen van ons land en speelde de opera Carmen van Stuttgart tot Riga. Overal dus, behalve in Nederland. In het nieuwe theaterseizoen komt daar verandering in.

Het UITfestival wordt dit jaar gehouden op zondag 3 september, vanaf 13.00 uur in de Prinsentuin.