Kennisplatform voor het noorden

Els alleen in De Harmonie

Geplaatst op 15 april 2020

De wereld lijkt stil te staan. Iedereen zit thuis. Zo ook de alleenstaande Els (59), ze is verkouden, dus ziet ze geen andere optie dan vrijwillige quarantaine. Els woont in een klein appartement op de bovenste verdieping van een hoge flat. Als onder haar de wereld verstomd, leert ze naar de lucht te kijken. Maar ook naar haar zelf. Els is vanaf zondag 19 april 19.00 uur tot en met zondag 26 april 19.00 uur gratis online te volgen.

Acteur, film & theatermaker Fabian Jansen speelt Els exclusief in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. In de coproductie wordt Els door de quarantaine geconfronteerd met de eenzaamheid van haar dagelijks bestaan. Ze kijkt terug op haar leven en denkt na over keuzes die ze wel of juist niet heeft gemaakt. Onverwerkt verdriet en oud zeer, worden afgewisseld door mooie herinneringen en onvervalste humor. Vlak voor haar quarantaine heeft ze besloten zich te storten op een nieuwe hobby, het werken met klei. Maar het grote lichtpunt elke dag is de uitgebreide mail van haar zoon Dennis, die met zijn vrouw en kind in Spanje woont. Ze is maar wat blij met zijn mails, al maakt zij zich grote zorgen om hun gezondheid en Dennis om die van haar. Hoe houdt Els zich staande in deze eenzame tijden? Hoe gaat zij de eenzaamheid te lijf?

Livestream

Els is 24 uur per dag, 7 dagen lang te zien via een livestream op het internet. Wij volgen alles wat Els denkt en doet. Hoe ze leeft, eet en slaapt. Deze 168 uur durende online improvisatie-voorstelling is een unieke gebeurtenis en eenmalig te zien. De voorstelling is vanaf zondag 19 april 19.00 uur t/m zondag 26 april 19.00 uur gratis en voor iedereen online te volgen, op elk moment van de dag (ook ’s nachts, al slaapt Els dan waarschijnlijk).

Samenwerking

Net als velen, door de corona-maatregelen getroffen, willen acteur en regisseur Fabian Jansen (o.a. bekend van Mannenharten, De Vloer Op, Hij gelooft in mij en Maalkop) en Fabuch Social Cinema zichzelf nuttig maken in deze verwarrende tijden. Fabian zocht de samenwerking als ‘Artist in Quarantaine’ met Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden op, die door de huidige maatregelen al hun voorstellingen moesten cancelen. Samen slaan zij nu de handen in één om het thema verborgen eenzaamheid bespreekbaar te maken en het publiek juist in deze tijd tóch een voorstelling te geven om nooit te vergeten.

Naast Fabian Jansen (Els) staat een cast klaar om de voorstelling te ondersteunen. Zo is er Dennis bijvoorbeeld, de zoon van Els, die mails zal sturen waarin hij de actuele problemen van Spanje en de rest van Europa deelt. Daarbij zal hij af en toe ook met Els Skypen. Els krijgt ook berichten van haar oude buurvrouw Helga, van haar ex-man Peter en van haar oudste zus Jo die na 10 jaar nu ineens toch weer contact met haar opneemt.

Online

De voorstelling ‘Els’ wordt online gestreamd via elsblijftthuis.nl. Dagelijks zal er een nieuwsbrief verschijnen en is er een live blog over het reilen en zeilen van Els. Daarnaast is er een ook elke dag een chatsessie over eenzaamheid, het bestrijden en natuurlijk over Els. Els zelf zal gedurende de week ook op Instagram live gaan met haar eigen vorm van het bestrijden van eenzaamheid, voor haarzelf en voor anderen.

‘Els’ is een co-productie van Fabuch Social Cinema en Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden.

Cast: Fabian Jansen, Tim Helderman, Tamara Schoppert, Peter de Baan, Saskia Temmink en Melody Klaver

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord