Kennisplatform voor het noorden

Verzuim & Zo viert 15e verjaardag

Geplaatst op 25 juni 2020
Verzuim & Zo viert 15e verjaardag

Deze zomer viert het in Assen gevestigde Verzuim & Zo haar vijftiende verjaardag. Oprichtster en eigenaar Linata Rutgers: “Wij zien dat de wereld en de perceptie van de wáárde van werk is veranderd in deze 15 jaar. Nu heel concreet door de pandemie maar daarvóór ook al. Geld alleen is niet langer leidend. Werken gaat over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Van waarde zijn. Per generatie zijn er wezenlijke verschillen. Organisaties die dit snappen zijn op de goede weg. En voor die andere organisaties zijn wij er!”

De visie op verzuim-aanpak is in die 15 jaar niét echt veranderd. Rutgers: “Zoals wij het toen zagen, zien wij het grotendeel nog steeds. Aanpak op individueel verzuimcase niveau is een vorm van pleisters plakken. Zeker essentieel maar raakt niet de onderliggende laag.”

De oplossing in het creëren van een toekomstig bestendige organisatie is de realisatie dat menselijk kapitaal zowel makend als brekend kan zijn. Met een open en veilige cultuur waarin mensen eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen, houd je de juiste mensen aan boord. Ongeacht de omstandigheden.

Goed te weten is dat 85% van het verzuim niet gerelateerd is aan het niet ervaren van ‘werkgeluk’ maar wél aan het niet ervaren van balans in het werkvermogen. Essentieel onderdeel is dus begrijpen dat iemands werkvermogen veranderlijk is. Corona heeft ons aller werkvermogen opgeschud. Met de juiste aanpak, tools en kennis weet je dit als organisatie op te vangen zodat je daarna weer door kunt.

Om het 15-jarig bestaan te vieren organiseert Verzuim & Zo dit najaar voor ambitieuze organisaties een inspirerende sessie. Daar nemen zij MKB, zorg, onderwijs en overheidsinstellingen mee op reis naar de werkelijkheid achter een écht duurzame aanpak. Waarom zij pleiten voor werkvermogen en niet expliciet voor werkgeluk én hoe een toekomstbestendige organisatie te creëren waarin het menselijk kapitaal dé route naar duurzaam werk is. ‘Want’, zo stelt Linata Rutgers ‘inmiddels wordt er al jaren gesproken over duurzame inzetbaarheid, tijd voor actie!’.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze sessie, dat kan! U kunt mailen naar kristy@verzuimenzo.nl.

LinkedIn: www.linkedin.nl/company/verzuimenzo
Instagram: https://www.instagram.com/verzuimenzonextlevel/
Website: www.verzuimenzo.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord