Kennisplatform voor het noorden

Restaurant ’t Havenmantsje bereikt top 3 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca

Geplaatst op 4 december 2019
Restaurant t havenmantsje bereikt top 3 van de wedstrijd beste leerberdrijf horeca

Op dinsdag 3 december heeft SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekendgemaakt welke leerbedrijven in de top 3 van de wedstrijd staan. Restaurant ‘t Havenmantsje wist zich als finalist voor deze spannende wedstrijd te plaatsen. De leerbedrijven waarmee zij gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 zijn: Le Brasseur uit Maarssen en Pulitzer Amsterdam.

Ook dit jaar had de commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van KHN, FNV Horecabond, de MBO Raad, SBB, SVH en oud winnaars Het Hooihuis en Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, de mooie taak om te bepalen welke leerbedrijven dit jaar de finale bereiken.

De top 10 van beste leerbedrijven is in de afgelopen weken bezocht door de vakjury. Als opdracht dienden de leerbedrijven de juryleden te ontvangen als een leerling op de eerste werkdag. Om een compleet beeld te krijgen van het leerbedrijf en de leermeesters, werd tijdens het bezoek ook met hen gesproken en is daarnaast het opleidingsplan en de visie op opleiden onder de loep genomen. De resultaten van de bedrijfsbezoeken zijn door de jury gepresenteerd aan de wedstrijdcommissie, waarna de top 3 tot stand is gekomen.

De top 3

’t Havenmantsje, Le Brasseur en Pulitzer Hotel Amsterdam wisten zich als beste leerbedrijven te onderscheiden. De bedrijven vielen tijdens de jurybezoeken op door de gestructureerde en heldere opleidingsvisie, met een individuele aanpak voor elke leerling. Ook werd de opdracht door deze bedrijven het beste uitgevoerd. Le Brasseur plaatste zich vorig jaar ook voor de top 10, maar haalde toen net de top 3 niet. Zij hebben de feedback van de jury ten harte genomen en wisten zichzelf te verbeteren, waardoor zij zich nu geplaatst hebben in de top 3. “En dit is precies waar de wedstrijd voor staat; samen met de leerbedrijven blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers en leerbedrijven stimuleren om zichzelf te blijven verbeteren, aldus juryvoorzitter Ricardo Eshuis. “Het bezoek aan de top 10 heeft geleerd dat steeds meer bedrijven zich bewust zijn van hun DNA en het belang dat zij leerlingen werven en selecteren die daarbij passen. Wanneer er een competitieve cultuur heerst vanuit de ambitie het beste product neer te zetten, dan moeten leerlingen daar in mee kunnen. Het is goed te zien dat bij deze leerbedrijven leerlingen dan geen handjes zijn maar daadwerkelijk iets toevoegen aan het team en zo veel kunnen leren.”

Finale

De leerbedrijven uit de top 3 krijgen een bezoek van de voltallige wedstrijdcommissie. Voor dit bezoek krijgen zij een nieuwe opdracht die zij uitvoeren voor de commissieleden. Daarna zal in spanning gewacht worden op de uitslag, die tijdens de finale op de Horecava in Amsterdam bekend wordt gemaakt.

Winnaars

Eén leerbedrijf zal ook dit jaar de titel Beste Leerbedrijf Horeca in ontvangst nemen. Dit bedrijf ontvangt de award, een muurschildje, mag een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze en voor twee jaar plaatsnemen in de wedstrijdcommissie. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie van SVH waarin hij samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukt op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

Beste Leermeester Horeca

De andere titel, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, is aan de Beste Leermeester Horeca. Deze prijs is bedoeld voor die leermeester die met zijn eigen kwaliteiten bovenuit steekt. Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester dermate uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Dat is dan niet per se het beste leerbedrijf.

Tijdens de bedrijfsbezoeken zijn de juryleden leermeesters tegengekomen die in positieve zin opvallen en door hun leerlingen geroemd werden om hun enthousiasme en persoonlijke aandacht. De top 3 Beste Leermeesters in willekeurige volgorde zijn: Nita Koster, van Partycentrum Catering Pannenkoekenhuys ’t Noorden, Jurriën van Hierden van Parc Broekhuizen en Leo de Ree van Brasserie de Koperen Kees. Deze leermeesters ontvangen een bezoek van twee leden uit de wedstrijdcommissie en krijgen een opdracht voor tijdens de finale op de Horecava. De winnende leermeester zal ook tijdens deze finale bekend gemaakt worden. Ricardo: “De bevlogenheid waarmee sommige leermeesters zich inzetten voor leerlingen is hartverwarmend. Zeker wanneer ze ook nog op persoonlijke titel zich inzetten voor het beter presteren en alle tijd nemen voor hen om het beste uit zichzelf te halen.”

Over de wedstrijd

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks georganiseerd door SVH. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op besteleerbedrijfhoreca.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord