Kennisplatform voor het noorden

Recordaantal van 500 deelnemers maakt Campus Trail 2023 tot bruisend event

Geplaatst op 19 september 2023
Recordaantal van 500 deelnemers maakt Campus Trail 2023 tot bruisend event

De Campus Trail op Zernike Campus, die plaatsvond op 15 september 2023, kan worden bestempeld als een groot succes, waarbij circa 500 deelnemers de kans kregen om te genieten van een sportieve middag vol avontuur en exclusieve blikken achter de schermen van een dynamische locatie op Campus Groningen. “Het is geweldig om zoveel deelnemers aan dit sportieve event op pad te mogen sturen. De Campus bruist niet alleen door al het onderzoek, onderwijs en de innovatieve bedrijven, maar juist ook door dit soort events die de levendige community in de spotlight zetten en versterken’, zo zegt burgemeester Koen Schuiling, die het startsein van de Trail verzorgde.

Het startpunt van de Campus Trail van circa 4 mijl bevond zich bij het bedrijf Lode Holding, waar de sfeer er al vroeg in de middag levendig was. Lode Holding is gespecialiseerd in medisch-technologische oplossingen die bijdragen aan een actieve en gelukkige levensstijl. Tijdens de run werden de deelnemers getrakteerd op verrassingen, variërend van een interactief spel bij WarmteStad, een photobooth, muziek en een runtrough door de Science bus van Science Linx, het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze onverwachte momenten voegden een extra dimensie toe aan de Trail en toverden een grote glimlach op het gezicht van de deelnemers.

Welverdiende ontspanning

Alle deelnemers kregen aan het einde van de run een medaille ter herinnering en als erkenning voor hun sportieve prestatie. Na de run was het tijd voor welverdiende ontspanning tijdens het Campus Café in Brasserie Zernike. Deelnemers werden getrakteerd op een heerlijke borrel en de onlangs gelanceerde vega bitterballen, de zogenaamde eiwitballen, om hun energie weer op peil te brengen.

Record

Amber van der Schaaf, manager communicatie en events bij Campus Groningen, is trots op deze succesvolle vierde editie van de Trail: “We zijn ontzettend blij dat er dit jaar een recordaantal deelnemers aan de trail hebben meegedaan. Het enthousiasme voor dit event groeit met de jaren en we zijn ontzettend blij met de 23 bedrijventeams en alle losse inschrijvers die op een sportieve manier de Campus bezoeken. Namens Campus Groningen dank ik alle deelnemers voor hun enthousiasme en vastberadenheid, evenals alle sponsors en vrijwilligers die dit evenement tot een groot succes hebben gemaakt.”

Campus Trail

Het Campus Trail-initiatief is ontstaan in nauwe samenwerking tussen Campus Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Bedrijvenvereniging WEST, ACLO en het Sportcentrum, alsook Lode Holding. De praktische organisatie van dit evenement ligt in handen van Paul van Put Events.

Foto: Geert Job Sevink

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord