Kennisplatform voor het noorden

Eerste spraakmakende locaties Campus Trail 2024 bekend

Geplaatst op 9 juli 2024

Een primeur voor de Campus Trail: de gloednieuwe Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is toegevoegd als onderdeel van de route. Naast de start en finish bij SE Factory, is dit de tweede locatie die bekend wordt gemaakt. Op vrijdag 13 september voert de Campus Trail de deelnemers door het indrukwekkende nieuwe gebouw. Een deel van de Feringa Building is recent in gebruik genomen, daarom is het des te unieker dat de deelnemers van de Campus Trail al een kijkje mogen nemen. De route van 6,4 kilometer brengt deelnemers aan deze funrun langs diverse spraakmakende locaties op de Zernike Campus en is daarmee een evenement dat sport, onderwijs, inspiratie en innovatie samenbrengt.

De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen in samenwerking met Bedrijvenvereniging WEST, SE Factory, Lode Holding, ACLO, het Sportcentrum RUG/Hanze en Hanze Instituut voor Sportstudies. De Campus Trail wordt uitgevoerd door Paul van Put Events.

Een nieuw hoogtepunt op de route


Begin dit jaar is de nieuwe Feringa Building in gebruik genomen voor onderwijs. Het gebouw draagt de naam van professor dr. Ben Feringa van de RUG, winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde. De Feringa Building is het nieuwe onderkomen van de Faculty of Science & Engineering en weerspiegelt de ambities van de RUG om voorop te blijven lopen in internationaal onderzoek op het gebied van chemische technologie, nanotechnologie, materiaalonderzoek en astronomie. Het nieuwe gebouw (64,000 m2) heeft een prachtige vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels, wat volop kansen biedt voor een mooie route door het gebouw. Hans Biemans, vicevoorzitter College van Bestuur van de RUG: “We kijken ernaar uit om de lopers mee te voeren door een deel van het majestueuze gebouw en kennis te laten maken met de dynamiek, innovatie en wetenschap die voelbaar zijn door het hele gebouw.”

 
Start en finish bij SE Factory


SE Factory heeft dit jaar de deuren geopend van haar nieuwe pand aan de Deimten 7, op de Zernike Campus. De afgelopen jaren is SE Factory uitgegroeid op Campus Groningen tot een bloeiend bedrijf met een eigen locatie, waar de productie en doorontwikkeling van de EMDR-kit van het bedrijf centraal staat. De EMDR-kit is bedoeld om EMDR-therapeuten tijdens de behandeling te ondersteunen. De kit bestaat uit een lichtbalk voor visuele stimulatie, trillers voor tactiele stimulatie en een koptelefoon voor auditieve stimulatie. “Mentale gezondheid staat bij ons echt centraal”, geeft Dirk Messemaker, directeur SE Factory en Psy-Zo! aan. “Maar ook vitaliteit vinden wij als bedrijf erg belangrijk. Vorig jaar hebben we daarom ook meegedaan aan de Campus Trail en daar is uit voortgekomen dat wij dit jaar de start- en finishlocatie zijn. Daar zijn wij zeer trots op!”  
 

Ontdek, beleef en inspireer


De Campus Trail biedt deelnemers een unieke kans om splinternieuwe gebouwen te ontdekken, waaronder de Feringa Building. Binnenkort worden er nog meer gebouwen bekendgemaakt die onderdeel zullen zijn van de Campus Trail. De ervaringen van afgelopen edities hebben aangetoond dat deze funrun van 6,4 km niet alleen sportief uitdagend is, maar ook verbindend en inspirerend.
 


Inschrijven


Ren jij op vrijdag 13 september vanaf 15.30 uur ook mee met de Campus Trail? Belangstellenden kunnen zich uiterlijk woensdag 4 september inschrijven via de site van Campus Groningen (https://campus.groningen.nl/campus-trail-2024). Een regulier ticket kost € 15,-. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang € 5,- korting op je startbewijs. Meedoen als bedrijventeam kan ook. 

 
Over Campus Groningen

Campus Groningen is de innovatieve hoofdstad van Noord-Nederland: voor startups, voor innovatieve bedrijven, voor talent, voor hoogtechnologische industrieën, voor ontwikkelingen en onderzoek in healthy ageing, duurzaamheid en energie. Campus Groningen faciliteert en versnelt samenwerkingen tussen kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Op de Campus komen dagelijks meer dan 70.000 mensen samen, waarvan ruim 50.000 studenten. Er zijn 260 bedrijven gevestigd. De bedrijven, kennisinstellingen en het UMCG bieden 23.500 banen. Op de campus worden dagelijks verbindingen gelegd tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. Campus Groningen is uitgegroeid van een startende campus tot een van de grootste volwassen campussen van nationaal belang. Campus Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, gemeente Groningen, provincie Groningen en Bedrijvenvereniging WEST. www.campus.groningen.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord