Kennisplatform voor het noorden

Prijswinnaars fotoactie ‘Fiets de winter door’ bekend

Geplaatst op 24 maart 2023
Prijswinnaars fotoactie 'Fiets de winter door' bekend

Een fietser beweegt zich tussen de weidevolgels door, een fiets omgeven door een prachtig winters landschap en een winterzon weerspiegelt in het kanaal onder de fietsbrug. Dat is te zien op de winnende foto’s van de actie ‘fiets de winter door’ van Groningen Bereikbaar. Gert Jan Rodenboog, Heleen Kuipers en Patricia Ots vielen in de prijzen. Deze ontvingen ze woensdag 22 maart uit handen van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.

“Wat een prachtige foto’s en wat mooi om te zien dat jullie ook in de winter de fiets pakken”, complimenteerde Gräper-van Koolwijk de winnaars met hun deelname. Gert Jan Rodenboog ging er vandoor met een Fitbit, Heleen Kuipers won een tegoedbon van een lokale fotodrukkerij en Patricia Ots het fietsverrassingspakket.

Jury

Van 19 januari tot en met 24 februari riep Groningen Bereikbaar fietsers op om een foto in te sturen die het winterse fietsgevoel vastlegt. Meer dan 200 fietsers deden mee en prachtige winterse fietsfoto’s kwamen voorbij. De jury, bestaande uit Wim Borghols van de Fietsersbond, fotograaf Jan Buwalda en fietsambassadeur Dorothé Vessies, beoordeelde alle inzendingen en koos de winnaars.

Fiets de winter door

Het doel van deze winteractie van Groningen Bereikbaar was mensen te stimuleren ook in de winter door te fietsen. In de winter is het vaak drukker op de wegen. Ook wordt er volop gewerkt aan de weg, wat voor verkeershinder kan zorgen. Voor de kortere reisafstand is de fiets dan vaak een goed alternatief voor de auto.

Foto: Jan Buwalda

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord