Kennisplatform voor het noorden

Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven met informatie over Operatie Ring Zuid

Geplaatst op 11 maart 2024
Groningen Bereikbaar bezoekt bedrijven met informatie over Operatie Ring Zuid

Tussen donderdag 7 maart en vrijdag 15 maart bezoekt Groningen Bereikbaar, samen met Aanpak Ring Zuid, bedrijven in de hele stad Groningen om hen te informeren over Operatie Ring Zuid. Tijdens deze roadshow worden bedrijven en ondernemers op de bedrijventerreinen, in de wijkwinkelcentra en in het centrum van Groningen deur aan deur bezocht. Medewerkers van Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid overhandigen de nieuwste Groningen Bereikbaar-krant, die volledig in het teken staat van deze grootschalige wegwerkzaamheden. Het doel van deze roadshow is het informeren van het Groningse bedrijfsleven over Operatie Ring Zuid.

Start roadshow

Op donderdagochtend 7 maart ging de roadshow van start bij Martiniplaza. Wethouder Philip Broeksma reikte de eerste Groningen Bereikbaar-krant uit aan Willem de Kok, directeur van Martiniplaza. “Alleen door met z’n allen vaker thuis te werken, de fiets of het ov te pakken of buiten de spits te reizen, houden we Groningen bereikbaar tijdens Operatie Ring Zuid. Daarom roepen we tijdens deze roadshow alle Groningse bedrijven en instellingen op om zich goed voor te bereiden op de werkzaamheden,” aldus wethouder Philip Broeksma.

Martiniplaza bereidt zich al voor op Operatie Ring Zuid: “We informeren onze bezoekers over de werkzaamheden en roepen hen op om op tijd van huis te vertrekken en zoveel mogelijk met de fiets of het ov te komen. Ook zetten we verkeersregelaars in om ervoor te zorgen dat bezoekers op tijd bij hun evenement of voorstelling kunnen zijn. En zelf werken we vaker thuis of reizen we buiten de spits,” vertel Willem de Kok, directeur van Martiniplaza.

Operatie Ring Zuid

Vanaf september 2024 kan het verkeer voor het eerst zonder verkeerslichten over de gehele, nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Om dat mogelijk te maken moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging aangesloten worden op de bestaande wegen. Dit levert vanaf 22 maart ruim vijf maanden lang ernstige verkeershinder op.

Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er tijdens de werkzaamheden elke dag 80.000 minder auto’s op het weggennetwerk in en rond Groningen rijden. Tijdens het bezoek aan het Groningse bedrijfsleven roept Groningen Bereikbaar bedrijven nogmaals op om zich goed voor te bereiden op Operatie Ring Zuid.

Toolkit voor bedrijven en instellingen

Op www.operatieringzuid.nl is een uitgebreide toolkit voor bedrijven en instellingen beschikbaar. Met de communicatiemiddelen in de toolkit kunnen bedrijven hun medewerkers, klanten en leveranciers informeren over de verkeershinder.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord