Kennisplatform voor het noorden

Fietstival van start op Campus Groningen

Geplaatst op 7 juni 2023
Fietstival van start op Campus Groningen

Meer studenten en scholieren die vaker op de fiets naar school of college komen. Daar zetten Groningen Bereikbaar, Campus Groningen, de provincie Groningen en de Groningse onderwijsinstellingen zich voor in. Op donderdag 1 juni ging daarom het Fietstival van start voor studenten van de RUG en de Hanzehogeschool Groningen. Het Fietstival staat met diverse fietsactiviteiten en muziek volledig in het teken van de fiets. Het evenement is bedoeld om het fietsen onder studenten en scholieren te stimuleren én studenten die al vaak op de fiets komen in het zonnetje zetten.

Vervoersmiddelen als de bus, de scooter of de auto liggen voor veel studenten binnen handbereik en zijn daarmee aantrekkelijke manieren van reizen. Ook voor korte reisafstanden. Campus Groningen en de Groningse onderwijsinstellingen zien dat graag anders. “De fiets is een gezond en duurzaam reisalternatief en draagt bij aan een bereikbare en leefbare stad,” aldus René Schripsema, directeur Groningen Bereikbaar. “De Campus trekt steeds meer bedrijven, werknemers en studenten. Om ervoor te zorgen dat de Campus leefbaar, bereikbaar en aantrekkelijk blijft, streven we ernaar dat de Campus in 2030 autoluw is. Het stimuleren van de fiets is daar onderdeel van,” voegt Edward van der Meer, directeur Campus Groningen, toe. Samen met Petra Smeets (lid College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen) openden zij vandaag het Fietstival op de Zernike Campus.

Slim en duurzaam reizen, werken en studeren

De Groningse onderwijsinstellingen, Campus Groningen en Groningen Bereikbaar werken al langer samen op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit. Samen zetten zij zich in om zowel studenten als werknemers te stimuleren om de auto vaker te laten staan en op slimme en duurzame manieren naar werk of studie te reizen. De aanleiding voor deze maatregelen zijn de grootschalige werkzaamheden aan weg en spoor waar Groningen nu en de komende jaren mee te maken heeft. Daarnaast hebben zowel de onderwijsinstellingen als Campus Groningen doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Zo is het Fietstival onderdeel van de Actieagenda Smart Mobility van Campus Groningen.

Programma

Het Fietstival vindt plaats tussen 1 en 13 juni bij de RUG, Hanzehogeschool Groningen, het Alfa-college, Noorderpoort, Terra mbo en ROC Menso Alting. Tijdens het Fietstival kunnen studenten onder andere een smoothie in elkaar fietsen of kleine mankementen aan hun fiets laten repareren. Op www.fietstival050.nl is alle informatie te vinden over de locaties, tijden en activiteiten.

Foto: Siese Veenstra

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord