Kennisplatform voor het noorden

PLANN ingenieurs en MORV adviseurs blijven doorgroeien

Geplaatst op 14 juli 2023
PLANN ingenieurs en MORV adviseurs blijven doorgroeien

Sinds 2003 legt PLANN ingenieurs zich toe op de inrichting en het beheer van buitenruimtes in Noord- en Oost-Nederland. Daarnaast richtte het bedrijf begin vorig jaar MORV adviseurs op, voor milieukundig onderzoek en advies in bodem en ecologie. Beide zijn groeiende bureaus. “Dankzij onze medewerkers kunnen we optimaal invulling geven aan de toenemende vraag”, aldus Sander Akkerman. Hij is samen met Arjen Wallinga directeur-eigenaar van PLANN en MORV, waarbij Jelger Goudberg ook directeur en mede-eigenaar van MORV is.

Vanuit de kantoren in Meppel en Drachten verlenen PLANN en MORV hun diensten aan overheden, bedrijven, projectontwikkelaars, aannemers en verenigingen in Noord- en Oost-Nederland. Akkerman: “De specialistische kennis van PLANN wordt ingezet tijdens verschillende projectfasen in de werkvelden Infra & Groen, Begraafplaatsen, Natuur & Water en Sport.”

Een voorbeeld van een recent project waar PLANN aan heeft bijgedragen is ‘Vergroening Waagplein’ op het Waagplein in Leeuwarden. “In dit project is er veel aandacht besteed aan klimaatadaptief vergroenen. Wat het project verder bijzonder maakte, was dat er tijdens de werkzaamheden verschillende archeologische vondsten werden gedaan”, vertelt Wallinga. “PLANN heeft de gemeente geassisteerd met het ontwerp, bestek en de aanbestedingen van dit project. Ook behartigden we de directievoering en het toezicht.”

Integrale projecten

In het voorjaar van 2022 besloten Akkerman en Wallinga MORV adviseurs op te richten. “Er kwamen steeds vaker milieukundige en ruimtelijke vraagstukken op ons af. Om onze integrale projecten beter te organiseren, dat wil zeggen de lijnen te verkorten, hebben we een nieuw bureau opgericht. Hierdoor kunnen we inmiddels al ruim een jaar sneller en efficiënter schakelen.” Jelger Goudberg is directeur en mede-eigenaar van MORV. Akkerman: “Hij heeft een schat aan ervaring meegebracht waar we veel van leren. Bovenal heeft zijn komst ervoor gezorgd dat de kwaliteit van onze integrale projectaanpak sterk verbeterd is.”

Net als PLANN is ook MORV momenteel zeer actief in het werkveld Sport. Hierin werken beide bureaus veel samen. “MORV verzorgt onder andere milieukundig onderzoek voor de renovatie van kunstgrasvelden. Dit doet ons bureau voor gemeenten en verenigingen, maar ook voor aannemers en andere partijen die werkzaam zijn in de buitensport. In het afgelopen jaar heeft MORV zich ontwikkeld als onbetwiste specialist voor buitensportaccommodaties”, zegt Goudberg trots.

‘We maken het voor mekaar!’

Overeenkomstig de groei, is het aantal medewerkers van MORV sinds de oprichting gestegen naar 6 personen. Bij PLANN is het aantal medewerkers toegenomen naar 24 personen. Daarom werd het kantoor in Leeuwarden onlangs verruild voor een kantoor in het Adverium te Drachten. “Een mooie zichtlocatie die naadloos aansluit op onze wens om centraler in het Noorden gevestigd te zijn. In Drachten zijn we nu optimaal toegankelijk voor onze opdrachtgevers uit Groningen, Friesland en Drenthe. Opdrachtgevers uit het oosten en midden van Nederland zijn van harte welkom op ons kantoor in Meppel.”

PLANN en MORV blijven doorgroeien, hoewel dit niet direct hun ambitie is. “We worden meer en meer zichtbaar in de markt, waarbij we ons onderscheiden van de gevestigde orde door echte korte lijnen en persoonlijk contact. En dat is volledig te danken aan onze medewerkers. Daarom staat hun tevredenheid bovenaan onze prioriteitenlijst. Onder het motto ‘We maken het voor mekaar!’, steken we graag de handen uit de mouwen om de buitenruimte voor iedereen een stukje mooier te maken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord