Kennisplatform voor het noorden

Wadinko neemt belang in Meppeler Veldhuis Media

Geplaatst op 20 november 2023

De ondernemende participatiemaatschappij Wadinko NV heeft een belang genomen in Veldhuis Media. Met de verhuizing van Raalte naar Meppel werd vorig jaar al de basis gelegd voor een gezonde toekomst. De operatie staat als een huis. Samen met Wadinko ontstaat meer slagkracht en zal de offset drukkerij nog beter in staat zijn haar stevige marktpositie uit te bouwen.

Veldhuis Media is een moderne offset drukkerij en binderij, gespecialiseerd in het vervaardigen van brochures, magazines, catalogi, boeken en handelsdrukwerk. Oscar Jager en Erwin de Lange namen de drukkerij in 2002 over en vormen sindsdien de directie. Oscar Jager: ‘Sinds onze start hebben we altijd de focus gelegd op standaardisatie en automatisering als voorwaarde voor efficiency en costleadership. Met onze 106 medewerkers in een krimpende markt blijkt dat een succesvolle strategie waarin we blijven werken aan het vergroten van ons marktaandeel. De markt op zich is groot genoeg.’

Extra slagkracht

‘De dynamiek in onze markt brengt uitdagingen met zich mee die we met vertrouwen tegemoet zien. Wel zijn we ons ervan bewust dat we ook voortdurend moeten blijven investeren in thema’s zoals opleiding, automatisering en duurzaamheid. Met de participatie door Wadinko zal hiervoor meer ruimte ontstaan. Ook verwachten we met Wadinko een partner aan boord te halen die ons kan ondersteunen om de groei ambitie te waar te maken. Om te kunnen anticiperen op de kansen die op ons pad komen, hebben we slagkracht nodig’, aldus Erwin de Lange.

Specialistische werkgelegenheid

Namens Wadinko was Investmentmanager Astrid Kempers betrokken bij het tot stand komen van de participatie. ‘We zijn blij met onze eerste deelneming in Zuidwest Drenthe. Een bijzondere deelneming ook. Meppel is van origine een drukkerstad. Met ons belang in Veldhuis Media dragen we ook op lange termijn bij aan het in standhouden van deze specialistische werkgelegenheid in de regio. De focus, de markt- en productkennis en de gedrevenheid van Oscar Jager en Erwin de Lange zijn ongekend. Dat is overigens het geval bij het hele team van Veldhuis Media. Wadinko voegt dan ook vooral ervaringen, netwerk en algemene kennis toe om de onderneming te versterken. Juist door niet direct betrokken te zijn bij de dagelijkse intensieve operatie, kunnen we ervoor zorgen dat ook minder operationele thema’s de nodige aandacht krijgen. We kijken er naar uit om samen met het team van Veldhuis Media aan de slag te gaan en samen de strategische agenda verder in te vullen en uit te rollen’.

Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. stimuleert de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, Noordelijk Flevoland en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko met substantiële minderheidsbelangen in op dit moment 26 bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Wadinko hecht veel waarde aan het verhogen van de kwaliteit van ondernemen in zijn werkgebied. Daartoe nam Wadinko al in 2017 het initiatief tot WIMM, dat doorlopende leerlijnen aanbiedt voor alle niveaus binnen ondernemingen. Net zo is Wadinko mede-initiatiefnemer van WRS.Finance om de financiële functies binnen ondernemingen in het werkgebied van Wadinko te verbeteren. WMKB ondersteunt bij duurzaamheidsvraagstukken en circulaire businessmodellen. Tot slot is Wadinko een van de founding partners van PERRON038, hét open innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oost-Nederland. Nog steeds participeert Wadinko in deze inmiddels zeer succesvolle ondernemingen. Daarmee ontwikkelt Wadinko zich ook steeds meer van traditionele aanbieder van risicokapitaal naar een modern investerings- en ontwikkelingsplatform met veel aandacht voor kennisontwikkeling en duurzame en circulaire innovatie.

Foto: MTW Fotografie/Frank Kleijn

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord