Kennisplatform voor het noorden

Ferr-Tech versnelt groei door investering van Duits chemiebedrijf Büfa

Geplaatst op 23 november 2022
Ferr-Tech versnelt groei door investering van Duits chemiebedrijf Büfa

Richard Bruins, CEO van Ferr-Tech en Felix Thalmann, CEO van de BÜFA Groep, ondertekenden het contract en maakten hun strategisch partnerschap officieel in het kantoor van Ferr-Tech in Meppel. BÜFA ontvangt een minderheidsbelang in de scale-up en breidt daarmee haar portfolio met innovatieve en duurzame oplossingen verder uit. Met de investering van BÜFA, van 2 miljoen euro zal Ferr-Tech de totale productiecapaciteit van FerSol® (Ferraat (VI) in vloeibare vorm) opschroeven, het team uitbreiden, een lokale productiefaciliteit in de Verenigde Staten openen en investeren in verdere innovatie.

Duurzame innovaties  
Ferr-Tech en BÜFA hebben beide grote duurzaamheidsambities. Ferr-Tech is het eerste bedrijf dat de sterke en milieuvriendelijke oxidant FerSol® voor industriële toepassingen levert. Het produceren van Ferraat(VI) in een stabiele en houdbare vorm was onmogelijk totdat de Nederlandse scale-up een uniek en gepatenteerd proces ontwikkelde. Dit product genaamd FerSol® kan worden gebruikt om afvalwater te zuiveren en het maakt hergebruik van water in de industrie mogelijk. Op die manier draagt het bij aan een duurzame circulaire economie. Judith le Fèvre, CMO en mede-eigenaar van Ferr-Tech, legt uit: “BÜFA is een sterke strategische partner voor Ferr-Tech. Ze voegen waarde toe aan ons bedrijf door middel van hun specialistische kennis, hun grote netwerk en daarnaast delen ze onze kernwaarden.”

BÜFA breidt haar portfolio voortdurend uit met duurzame alternatieven voor conventionele chemische producten. De onderneming streeft consequent naar een duurzame en circulaire economie door eigen innovaties op het gebied van producten en processen te ontwikkelen. Vanuit de Verenigde Naties zijn “Sustainable Development Goals” deze zijn leidend voor het bepalen van strategieën en acties vanuit Ferr-Tech en BÜFA.

“BÜFA en Ferr-Tech delen dezelfde bedrijfsfilosofie. Zowel wij, als Ferr-Tech gebruiken onze expertise om innovatieve oplossingen te bieden voor verschillende industrieën. Wij investeren in Ferr-Tech en daarmee ook in duurzame innovaties die bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties”, legt Managing Director Natascha Fontanella uit.

Van projectpartner tot aandeelhouder
Ferr-Tech en BÜFA startten hun samenwerking in april, toen BÜFA Chemicals de officiële internationale distributeur werd van de nieuwe oxidant FerSol®. Dit innovatieve en milieuvriendelijke product is gebaseerd op ’s werelds meest effectieve oxidant voor waterzuivering, Ferraat (VI) . Hiermee kan restwater zodanig gezuiverd worden dat productiebedrijven het grotendeels kunnen hergebruiken in hun processen. Deze innovatie maakt het sluiten van de waterkringloop mogelijk in de industrie.
“BÜFA en Ferr-Tech richten zich in al hun acties op duurzaamheid . We hebben een sterke match op DNA wat dat betreft. Onze samenwerking tot nu toe verloopt heel prettig doordat we een gezamenlijke missie hebben”, verklaart Richard Bruins, CEO van Ferr-Tech.

“BÜFA brengt als investeerder jarenlange expertise en ervaring met zich mee. Ferr-Tech werkt als scale-up overtuigend aan haar innovatie FerSol®. Met onze investering in Ferr-Tech positioneert de BÜFA Groep zich nog breder en toekomstgerichter”, aldus Felix Thalmann, CEO van de BÜFA Groep.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord