Kennisplatform voor het noorden

NS biedt elektrische deelscooters aan in verschillende steden

Geplaatst op 20 juni 2022
NS biedt elektrische deelscooters aan in verschillende steden

Sinds 15 juni biedt NS elektrische deelscooters van Check aan in de NS-app. De e-scooters zijn te huren in negen steden, waaronder Groningen en Leeuwarden, om te reizen van en naar de stations. NS wil het hiermee voor reizigers nog makkelijker en sneller maken om van deur tot deur te reizen met vervoer naar keuze.

In de NS-app is de beschikbaarheid van de e-scooters te zien. “Een reiziger reist van deur tot deur en niet van station tot station. Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app helpt bij een snelle en makkelijke reis met allerlei soorten deelvervoer. We kijken dan ook verder dan de trein, bus, metro of tram. In de NS-app geven we al informatie over OV-fiets, taxi en deelauto’s. Het aanbieden van elektrische deelscooters van Check is weer een volgende stap”, vertelt Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS.

Gratis proberen
Reizigers die voor het eerst een account aanmaken en een scooter reserveren bij Check via de NS-app krijgen tot 60 gratis rijminuten om de e-scooters te proberen. Het is mogelijk om de e-scooters 10 minuten vooraf aan vertrek te reserveren. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-reis plannen. Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden. Via de NS-app kunnen reizigers met de functie ‘in de Buurt’ kijken waar vlakbij een e-scooter staat. Vervolgens wordt de reiziger gelinkt naar de Check-app om het boeken en betalen af te ronden. Voor zakelijke reizigers is het deze zomer mogelijk om de ritten met de deelscooters achteraf te betalen via de NS-Business Card.  

Deur-tot-deur
Een reis begint meestal fietsend, soms lopend, met de auto of met ander OV. Ook is de eindbestemming zelden het station zelf. NS wil reizigers helpen met een zo makkelijk mogelijke reis van deur tot deur en kijkt daarom verder dan de trein. Ongeveer 39% van de treinreizigers komt met de fiets naar het station. Zij kunnen gebruikmaken van 196.400 bewaakte stallingsplaatsen, ruim 305.000 onbewaakte stallingsplaatsen en 11.400 fietskluizen bij de stations. Voor het laatste stukje van de reis maakten reizigers vorig jaar 3,4 miljoen ritten op de OV‑fiets. In totaal zijn er ruim 22.000 OV‑fietsen beschikbaar op 295 locaties. Aan de treinreizigers (ruim 6%) die met de auto naar het station komen wordt ook gedacht. Op 42 P+R locaties is een nieuw systeem gekomen dat inrijden op kenteken mogelijk maakt. Ook heeft NS vorig jaar bij zes stations de P+R-capaciteit uitgebreid of verbeterd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord