Kennisplatform voor het noorden

Bourguignon wordt officieel agent/dealer van XBUS

Geplaatst op 9 juli 2021
Bourguignon wordt officieel agent/dealer van XBUS in Friesland, Groningen en Drenthe

Mobiliteitspartner Bourguignon breidt haar activiteiten uit met het officiële agentschap/dealerschap van Xbus, voorheen E-bussy. Het familiebedrijf zal ’t agentschap voeren in de drie noordelijke provincie Friesland, Groningen en Drenthe.

De XBUS is een EV die in 10 minuten om te bouwen is naar maar liefst negen verschillende varianten die ieder in een andere behoefte voorzien. Zo kunt u denken aan een camper, een bestelbus, een personenbus en nog veel meer! De ´XBUS´ is volledig elektrisch en is tevens uitgerust met zonnefolie waardoor deze een actieradius heeft tot 600 kilometer. Daarbij is de bus voor 98% gemaakt van recyclebaar materiaal en is deze al na 10 000 km CO2 neutraal wat ervoor zorgt dat u op hoog niveau bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Directeur Ramon Bourguignon is blij met de uitbreiding van de samenwerking met Electric Brands. “Electric Brands” is een enorm toekomst gericht merk, met een uniek voertuig dat past binnen de toekomstvisie van Bourguignon. Met deze samenwerking hebben we de eerste stappen gezet en gaan samen graag de uitdaging aan.

De ontwikkelaar Electric Brands heeft met de XBUS al 9.000 pre-orders in de wacht gesleept en bewijst daarmee de behoefte aan elektrische voertuigen. De productie van deze pre-orders zal medio 2022 van start gaan.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord