Kennisplatform voor het noorden

In stijl de kerst inluiden in het Forum met kerstfilmklassiekers en Newsnight 2022

Geplaatst op 9 december 2022
In stijl de kerst inluiden in het Forum met kerstfilmklassiekers en Newsnight 2022.

Kerst kan niet vroeg genoeg beginnen! Trek op vrijdag 16 december je leukste kersttrui, je mooiste smoking of je meest spectaculaire glitterjurk uit de kast en vier de opmaat naar kerst in het Forum bij het nieuwsjaaroverzicht van 2022 met Roos Moggré, of bij een van de good-old kerstfilms die op het programma staan.

Op vrijdag 16 december draaien we de mooiste kerstklassiekers in onze filmzalen. Onder andere Home Alone, Love Actually en The Nightmare Before Christmas staan voor je klaar. Of blik in de Rabo Studio terug op 2022 tijdens Newsnight. Waar je ook voor kiest, na afloop kun je een drankje drinken in het Camera Café onder het genot van een fijne kerstband. Zing je liever zelf kerstliedjes? Kom dan naar het Kerst Meezingcafé!

Kerstfilmklassiekers

Kerst is niets zonder een echte kerstfilm. Op vrijdag 16 december vertoont het Forum een keur aan klassiekers. Home Alone, Die Hard, Edward Scissorhands, Eyes Wide Shut, The Night Before Christmas en natuurlijk Love Actually.

Newsnight 2022

Het jaar 2022 zat vol grote verhalen die iedereen raken. De Russische aanval op Oekraïne zorgde naast oorlogsgeweld en internationale spanning voor hoge inflatie en almaar stijgende energieprijzen. Maar er was meer groot en klein leed; van boze boeren en omgekeerde vlaggen tot het schandaal rond The Voice en de break-up van Nick & Simon.
Op vrijdag 16 december blikken we terug op de harde en zachte verhalen uit de afgelopen twaalf nieuwsmaanden. Dit doen we samen met nieuwsmakers en personen die er onderdeel van waren. Roos Moggré host de avond. Zij ontvangt onder anderen oud-voetballer Evgeniy Levchenko over Oekraïne, correspondent Tim de Wit over het politieke circus in Engeland en de uitvaartmarathon van Queen Elizabeth en onderzoeksjournalist Bas van Sluis over de Enquêtecommissie aardgaswinning. Met sociaalwetenschapper Linda Duits wordt teruggeblikt op een roerig mediajaar en met Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken hebben we het over de politieke hoogte- en dieptepunten. Singer-songwriter Jelle Mulder en zijn band verzorgen de muziek deze avond.

Kortom: een vol programma om het jaar in stijl af te sluiten. Als jij je meest kerstige outfit aantrekt, dan zorgt het Forum voor de sfeer!

Newsnight, kertstfilms en een Kerst Meezingcafé
Vrijdag 16 december
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Meer informatie en tickets via forum.nl/kerst

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord