Kennisplatform voor het noorden

Honderden leerlingen op Culturele Safari in Groningen

Geplaatst op 26 oktober 2022
Honderden leerlingen op Culturele Safari in Groningen

1350 leerlingen gaan van 31 oktober tot 4 november op stap in Groningen. Niet om te feesten, maar om mee te doen aan culturele activiteiten. Het project Culturele Safari brengt de jongeren naar zestien culturele organisaties waaronder de Stadsschouwburg, Het Houten Huis, Forum en Jonge Harten. De instellingen bieden een programma met workshops, optredens en rondleidingen.

Tijdens de Culturele Safari maken de leerlingen van acht voortgezet onderwijs scholen kennis met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord. In twee rondes gaan de derdejaars leerlingen aan de slag. De jongeren kunnen deelnemen aan een dansvoorstelling en een tas bedrukken met een eigen ontwerp. Er zijn spoedcursussen kunstkijken, breakdance en theater maken. En de jongeren mogen de tentoonstelling The Art of DC in het Forum bezoeken. Doel is leerlingen kennis te laten maken met de organisaties en te enthousiasmeren voor én te betrekken bij cultureel Groningen.

De organisatie van de Culturele Safari is in handen van Stichting Kunst & Cultuur. Zij organiseerde de Safari de afgelopen twee jaar voor het vmbo. Dit jaar is het programma ook voor havo en vwo toegankelijk. Volgens K&C laten de culturele instellingen in de stad tijdens de Culturele Safari zien dat zij een aantrekkelijke en creatieve sector voor alle leerlingen zijn. Omdat zich meer scholen hebben aangemeld dan in drie dagen kan deelnemen wordt februari 2023 nogmaals een Culturele Safari georganiseerd. Deelnemende organisaties zijnForum, GRID Grafisch Museum, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten. Kunstpunt, Museum aan de A, Nite, NoN FictionPhoto, Noorderlicht, Noordstaat, SPOT Schouwburg, SPOTOosterpoort, Synagoge Groningen, Theater de steeg en VRIJDAG.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord