Kennisplatform voor het noorden

Groningen Airport Eelde behaalt een passagiersrecord

Geplaatst op 20 december 2017
Groningen Airport Eelde behaalt een passagiersrecord

Groningen Airport Eelde heeft een nieuw passagiersrecord behaald. Nog nooit eerder heeft de luchthaven zo veel passagiers vervoerd in een jaar. Gister kwam de 220.605e passagier aan op de luchthaven. Hiermee is het oude record, dat stamt uit 2015, verbroken. De passagier vliegt naar Londen en werd feestelijk onthaald op de luchthaven.

De luchthaven realiseert ruim 23% groei
Groningen Airport Eelde verwacht in 2017 in totaal 223.000 passagiers te vervoeren. Hiermee komt de luchthaven uit op een groei van ruim 23% ten opzichte van het aantal passagiers in 2016. De groei is het gevolg van een toenemend aantal passagiers op de vluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdańsk. Ook de vluchten naar zon-zee-strand-bestemmingen zijn erg populair.

Forse uitbreiding in 2018
In 2018 wordt het aantal vluchten vanaf Groningen Airport Eelde flink uitgebreid. In het zomerseizoen gaan wekelijks 54 vluchten, waaronder 3x per dag naar Londen, 2x per dag naar Kopenhagen en dagelijks naar Brussel en München. De luchthaven verwacht door deze capaciteitsuitbreiding in 2018 het passagiersrecord wederom te verbreken. Deze uitbreiding van vluchten vanaf Groningen Airport Eelde levert de regio in 2018 minimaal 30 arbeidsplaatsen op.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord