Kennisplatform voor het noorden

26% groei voor Groningen Airport Eelde

Geplaatst op 17 januari 2018

In 2017 heeft Groningen Airport Eelde een passagiersgroei van 26% gerealiseerd ten opzichte van 2016. Afgelopen jaar hebben 228.000 passagiers gereisd van of naar de luchthaven. Dit is een nieuw record, nog nooit eerder hebben zoveel personen gebruik gemaakt van Groningen Airport Eelde.

Populaire bestemmingen Londen en Kopenhagen
De groei is te danken aan een toe nemend aantal passagiers dat van en naar Londen en Kopenhagen reist. Ook de vluchten in het zomerseizoen naar zon-zee-strandbestemmingen zijn populair.

Forse uitbreiding in 2018
In 2018 verwacht de luchthaven wederom een groei te realiseren. Het aantal vluchten wordt flink uitgebreid. Londen wordt vanaf 26 maart 3x per dag aangeboden, Kopenhagen 2x per dag en Brussel en München dagelijks. Ook Nice is toegevoegd aan het bestemmingenaanbod en wordt in het hoogseizoen aangevlogen. In het zomerseizoen worden wekelijks 55 vluchten aangeboden.

Nieuwjaarsborrel op de luchthaven
Om het succes te vieren en voor een vooruitblik op 2018 organiseerde de luchthaven gisteravond een nieuwjaarsborrel. Bedrijven gevestigd op de luchthaven waren hiervoor uitgenodigd. Ongeveer 90 personen waren aanwezig om te proosten op het gezamenlijk behaalde succes en de toekomst.

Om de groei te realiseren is de luchthaven op zoek naar nieuwe medewerkers. De uitbreiding levert de regio minimaal 30 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord