Grodal: logistieke dienstverlening met extra zorg en aandacht

14 januari 2020 Economie

Het in Veendam gevestigde bedrijf Grodal is een logistieke dienstverlener, die internationaal transport via alle modaliteiten verzorgt, met net dat beetje extra zorg en aandacht voor de vracht van de klant. “Of het nou gaat om de juiste manier van vastzetten bij het laden, of sorteren bij het lossen: wij draaien onze hand er niet voor om en kijken niet op de klok.”

Steeds meer importerende en exporterende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland weten deze werkwijze te waarderen en schakelen Grodal in voor de complete logistieke dienstverlening.

Persoonlijk contact

Het bedrijf is in 1993 opgericht door Henk Groen en Peter Dallinga. Hun namen leven voort in de bedrijfsnaam, maar ze hebben het roer inmiddels overgedragen aan Hebe Jager, die samen met drie collega’s vanuit een stijlvol voormalig  Avebé-directiekantoor dagelijks klaar staat voor de klant. Grodal is een authentieke organisatie: “Persoonlijk contact en ‘afspraak is afspraak’ staan bij ons centraal. Wij worden gezien als een betrouwbare partner en dat koesteren wij”, benadrukt Hebe Jager.

Brexit

Het bedrijf is AEO-gecertificeerd en is derhalve in staat buitenlandse verzendingen sneller af te handelen. Ook is er in de afgelopen 26 jaar veel know-how opgebouwd, die bovendien jaarlijks wordt geactualiseerd in verband met de internationale ontwikkelingen. “Het hoeft geen betoog dat we de Brexit-ontwikkelingen, maar ook de handelsoorlog tussen de VS en China nauwgezet volgen. Waar nodig informeren we onze klanten bijtijds over veranderingen. En mkb-ondernemers die gaan importeren of exporteren krijgen van ons alle informatie die ze nodig hebben om te beginnen.”

Wereldwijd

De klantenkring van Grodal bestaat onder meer uit de voedingsindustrie, machinebouw, kleding en home decoration. Veelal gaat het om goederen die uit China of India worden geïmporteerd. Of het nu om één pallet gaat of om meerdere containers: Grodal zoekt in overleg met de klant naar de beste modaliteit: weg, lucht, zee, rail of multimodaal. Ook warehousing en cross docking is mogelijk: Grodal beschikt over een goed geoutilleerde op- en overslagfaciliteit in Zwolle. Er wordt uitsluitend met gerenommeerde transportbedrijven samengewerkt, die de hoge standaard van Grodal naleven.

Railvervoer

Waar mogelijk zet Grodal in op duurzaam transport. In dat kader wijst Jager op de toenemende populariteit van railvervoer van en naar China. “En dan gaat het niet alleen om de duurzaamheid, maar ook om de kostprijs/looptijd-verhouding. Over zee is een vracht uit China vier weken onderweg en het goedkoopst, door de lucht een paar dagen en het duurst. Rail zit daar met twee weken en een scherpe prijs goed tussen. En het is duurzaam. Vooral als we straks ook nog eens gaan overschakelen op de waterstoftrein.”

Service

Maar hoe duurzaam en via welke modaliteit dan ook: Grodal maakt de toegezegde leveringstermijnen waar en zorgt voor een snelle en correcte afhandeling van alle import, export en cross-trade zendingen. Wereldwijd, maar ook lokaal. Een betrouwbare en flexibele partner, die service hoog in het vaandel heeft staan. En dat laatste zegt Grodal niet zelf, maar één van de trouwe klanten, die graag hun lof over het Veendammer bedrijf uiten. www.grodal.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord