Kennisplatform voor het noorden

Corona of Brexit: import en export gaan gewoon door

Geplaatst op 22 april 2021
Corona of Brexit: import en export gaan gewoon door

De in Veendam gevestigde logistieke dienstverlener Grodal maakt een gestage groei door. Ondanks een hectisch 2020. Corona en Brexit gooiden de transportsector het afgelopen jaar behoorlijk overhoop. Maar flexibel inspelend op de soms snel veranderende omstandigheden, zorgt Grodal er voor dat de import en export gewoon door kunnen gaan, via alle modaliteiten. En net als altijd met net dat beetje extra zorg en aandacht voor de vracht van de klant.

“We moesten in het belang van onze klanten wel regelmatig schakelen”, blikt directeur Hebe Jager terug. “Zo zag je door schaarste, eerst in China en later ook hier, de tarieven voor zeevracht soms plotseling flink stijgen. Op een gegeven moment ging de prijs wel zes keer over de kop. Daarop moesten wij snel alternatieven zien te vinden, en die vonden we in de luchtvaart, maar ook wel via rail. Ook kozen verladers vaker dan voorheen voor LCL, ofwel het combineren van vrachten in een container.”

Brexit

Inmiddels is de situatie weer wat stabieler. Helaas geldt dat nog niet voor de situatie rond de Brexit, die nog steeds voor veel problemen en uitdagingen zorgt.  “Maar dat komt langzamerhand wel goed. Belangrijk is dat de import en export gewoon doorgaat. Daar heeft de Brexit niets aan veranderd. Wat je wel ziet is dat waar voorheen een vrachtbrief voldoende was, je nu aan allerlei douaneformaliteiten moet voldoen. En niet alle ondernemers kunnen of willen dat zelf doen. Wij helpen ze daar graag bij. We zien dan ook een nieuwe groep klanten.”

Webshops

Nieuwe exporterende klanten ziet Grodal ook vanuit de wereld van de webshops, die soms opeens grote aantallen klanten in het buitenland krijgen en grotere hoeveelheden goederen te verladen hebben. Deze ondernemers schakelen Grodal in voor de complete logistieke dienstverlening.

Persoonlijk contact

Grodal is in 1993 opgericht door Henk Groen en Peter Dallinga. Hun namen leven voort in de bedrijfsnaam, maar ze hebben het roer inmiddels overgedragen aan Hebe Jager, die samen met drie collega’s vanuit een stijlvol voormalig  Avebé-directiekantoor dagelijks klaar staat voor de klant. Grodal is een authentieke organisatie: “Persoonlijk contact en ‘afspraak is afspraak’ staan bij ons centraal. Wij worden gezien als een betrouwbare partner en dat koesteren wij”, benadrukt Hebe Jager.

Het bedrijf is AEO-gecertificeerd en is derhalve in staat buitenlandse verzendingen sneller af te handelen. Ook is er in de afgelopen 28 jaar veel know-how opgebouwd, die bovendien jaarlijks wordt geactualiseerd in verband met de internationale ontwikkelingen.

Hoge standaard

De importerende klantenkring van Grodal bestaat onder meer uit de voedingsindustrie, machinebouw, kleding en home decoration. Veelal gaat het om goederen die uit China of India worden geïmporteerd. Of het nu om één pallet gaat of om meerdere containers: Grodal zoekt in overleg met de klant naar de beste modaliteit: weg, lucht, zee, rail of multimodaal. Ook warehousing en cross docking is mogelijk. Er wordt uitsluitend met gerenommeerde transportbedrijven samengewerkt, die de hoge standaard van Grodal naleven. De standaard van het waarmaken van toegezegde leveringstermijnen en een snelle en correcte afhandeling van alle import, export en cross-trade zendingen. Wereldwijd, maar ook lokaal.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord