Kennisplatform voor het noorden

Grodal Expeditie klaar voor de toekomst in Zuidbroek

Geplaatst op 7 mei 2024
Grodal Expeditie klaar voor de toekomst in Zuidbroek

Grodal Expeditie, al ruim dertig jaar dé logistiek dienstverlener voor het midden- en kleinbedrijf in de regio, is klaar voor de toekomst. Dit najaar betrekt het bedrijf een nieuw duurzaam pand op bedrijventerrein De Gouden Driehoek in Zuidbroek. Daarmee -en met nieuwe investeringen in ICT- wordt de op zich al goede dienstverlening nog verder uitgebreid.

‘We beschikken straks over een eigen op- en overslagruimte, waar we kunnen voorladen en zodoende nog efficiënter kunnen werken”, vertelt directeur Hebe Jager. “Ook zijn we qua duurzaamheid klaar voor de toekomst, het pand is gasloos en draait volledig op zonne-energie.”

Grodal zorgt ervoor dat orders van hun klanten wereldwijd op tijd op de juiste plek terecht komen of worden afgehaald. De allround logistiek dienstverlener handelt bovendien alle douaneformaliteiten af en zorgt voor op- en overslag van goederen. ,,Het volledig ontzorgen van de klant op logistiek gebied, daar draait het bij ons om”, aldus Jager.

Extra zorg en aandacht

De logistiek dienstverlener verzorgt het internationaal transport via alle modaliteiten, met net dat beetje extra zorg en aandacht voor de vracht van de klant. “Of het nou gaat om de juiste manier van vastzetten bij het laden, of sorteren bij het lossen: wij draaien onze hand er niet voor om en kijken niet op de klok.”

Steeds meer importerende en exporterende ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland weten deze werkwijze te waarderen en schakelen Grodal in voor de complete logistieke dienstverlening.

Klantenportaal

Om de klanten nog beter te bedienen, heeft het bedrijf recent geïnvesteerd in een klantenportaal. “De klant die dat wil -en dat betreft ongeveer een derde van onze klantenkring- krijgt een eigen portaal om zendingen in te boeken. En te volgen. Het is webbased en eenvoudig te bedienen. Daarmee voorzien we onze klanten van tools die doorgaans aan grote bedrijven zijn voorbehouden.”

Tegelijkertijd is de website grodal.nl compleet vernieuwd: “Niet alleen een nieuwe uitstraling met een nieuw logo, maar vooral ook interactieve mogelijkheden. Zo hebben we meteen op de homepage een duidelijke tool om een offerte aan te vragen.”

Authentieke organisatie

Met deze noviteiten is Grodal met recht klaar voor de toekomst. Het bedrijf is in 1993 in Veendam opgericht door Henk Groen en Peter Dallinga. Hun namen leven voort in de bedrijfsnaam, maar ze hebben het roer inmiddels overgedragen aan Hebe Jager, die samen met drie collega’s dagelijks klaar staat voor de klant. Grodal is een authentieke organisatie: “Persoonlijk contact en ‘afspraak is afspraak’ staan bij ons centraal. Wij worden gezien als een betrouwbare partner en dat koesteren wij”, benadrukt Hebe Jager.

Het bedrijf is AEO-gecertificeerd en is derhalve in staat buitenlandse verzendingen sneller af te handelen. Ook is er in de afgelopen 31 jaar veel know-how opgebouwd, die bovendien jaarlijks wordt geactualiseerd in verband met de internationale ontwikkelingen.

De klantenkring van Grodal bestaat onder meer uit de voedingsindustrie, machinebouw, kleding, onderdelen voor scheepsbouw, gereedschappen en meetapparatuur. Of het nu om één pallet gaat of om meerdere containers: Grodal zoekt in overleg met de klant naar de beste modaliteit: weg, lucht, zee, rail of multimodaal.

Grodal maakt daarbij de toegezegde leveringstermijnen waar en zorgt voor een snelle en correcte afhandeling van alle import, export en cross-trade zendingen. Wereldwijd, maar ook lokaal.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord