Kennisplatform voor het noorden

FNV en CNV: Vrijdag weer staking bij Electric Glass Fiber

Geplaatst op 4 februari 2022
FNV en CNV: Vrijdag weer staking bij Electric Glass Fiber

Vrijdagmiddag leggen de werknemers van Electric Glass Fiber NL opnieuw hun werk neer. De staking bij de glasvezelproducent in Westerbroek duurt minstens 24 uur en volgt op de werkonderbreking van afgelopen woensdag.  

Joosje de Lang, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Het bedrijf betaalt, zoals het hoort, de gestegen prijzen voor grondstoffen en energie aan de leveranciers. Wij vragen om dan ook de gestegen kosten voor de werknemers te betalen; óók zoals het hoort. Een goede loonsverhoging is bittere noodzaak, want de huur, boodschappen en stroom worden allemaal duurder.’

Al heel lang op nullijn
Anthony Williams, bestuurder CNV Vakmensen: ‘Deze werknemers staan al heel lang op een nullijn. Dat ze het werk nu stilleggen geeft aan hoe urgent hun situatie is geworden. Het is triest dat de werkgever het zover laat komen.’

Bonden eisen betere cao
Electric Glass Fiber heeft ruim een week geleden een ultimatum van de vakbonden laten verlopen. Daarin eisten zij in de cao onder andere een loonsverhoging waarmee de medewerkers de snel groeiende inflatie het hoofd kunnen bieden.

Regelingen voor ouderen
Verder willen ze dat de directie afziet van plannen om dit extra loon weg te halen bij langdurig zieken. Ook moeten er betere regelingen komen voor oudere werknemers, zodat zij het werk langer volhouden of eerder kunnen stoppen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord