Kennisplatform voor het noorden

FNV: Tot ruim 8% salaris erbij voor mensen bij dakleerfabrikant Icopal

Geplaatst op 26 april 2023
Regionale economie wordt snel groener door Groningen@Work

De werknemers van dakleer- en bitumenfabrikant Icopal in Groningen krijgen er dit jaar 3% salaris bij en nog eens € 130 per maand. De mensen met de laagste lonen gaan er zelfs met ruim 8% op vooruit. Met deze afspraken zijn de leden van de FNV bij het bedrijf unaniem akkoord gegaan. 

De nieuwe cao heeft een looptijd van negen maanden (tot 1 januari 2024). Naast de loonsverhoging krijgen de medewerkers eenmalig € 500 en gaat de reiskostenvergoeding naar € 0,21 per kilometer. Verder kunnen alle werknemers gebruikmaken van de RVU-regeling, waarbij ze tot drie jaar eerder kunnen stoppen met werken. In de vorige cao gold deze regeling nog voor maximaal twee jaar.

Vooral goed voor laagste lonen

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘We hebben een mooie afspraak die vooral goed is voor de mensen met de laagste lonen. Zij gaan er ruim 8% op vooruit. We zijn ook blij met de RVU-regeling. Die hebben we nu op de volle drie jaar. Hij geldt voor alle werknemers. Iedereen die zichzelf om fysieke of psychische redenen niet helemaal fit zijn AOW-datum ziet halen kan zich hiervoor melden.’

120 werknemers

De cao geldt voor 120 werknemers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord