Kennisplatform voor het noorden

Fijn Wonen breidt circulaire pop-up wijk op Suikerterrein uit met unieke toren

Geplaatst op 30 mei 2022
Fijn Wonen breidt circulaire pop-up wijk op Suikerterrein uit met unieke toren

Op het Suikerterrein in Groningen wordt na de bouwvak gestart met de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor de assemblage van een unieke toren uit het Fijn Wonen-assortiment. Het betreft een toren van 7 lagen en is de eerste hoogbouwtoren die in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen wordt geproduceerd. Daarmee is het project een primeur voor Fijn Wonen.

Het unieke ontwerp van de toren is gemaakt door architectenbureau De Zwarte Hond. Het gebouw laat een enorme diversiteit in de architectuurmogelijkheden zien. De toren bestaat uit diverse patronen, gevelstenen en kleuren. Menso Oosting, directeur Fijn Wonen: ‘’Eigenlijk bouwen we een toren die niet bestaat, omdat een dergelijk ontwerp in de reguliere praktijk niet voorkomt. Vanaf welke kant je ook kijkt, de toren ziet er elke keer anders uit. Met dit ontwerp laten we de veelzijdigheid van het Fijn Wonen-assortiment zien, met als resultaat een spraakmakend gebouw dat bewijst dat woningen en appartementen uit een fabriek mooi en geen eenheidsworst zijn’’.

Betaalbaar wonen voor iedereen
De woontoren is 7 verdiepingen hoog en bevat 47 appartementen en wordt geplaatst op het Suikerterrein in Groningen. De appartementen worden ingezet als kantoorruimtes en werkplekken waar bedrijven en startups zich kunnen vestigen. ‘’Het is voor ons een mooi project waarin we onder andere invulling geven aan het tekort aan betaalbare werkplekken in Groningen. De toren is daarnaast een prachtig schaalbaar resultaat, wat laat zien hoe van prototype naar grootschalig produceren van unieke woningen,
gebouwen, wijken en buurten gaan. Grootschalige productie is noodzakelijk om corporaties, beleggers, gemeenten en projectontwikkelaars te helpen bij te dragen aan de oplossing voor het woningtekort in ons land’’, aldus Oosting.

De aflevering van de toren staat gepland in het voorjaar van 2023. Naast de toren worden er tevens 8 nieuwe woningen met diverse architectuurstijlen gerealiseerd. Eén van de woningen en een appartement worden ingericht als modelwoning, die laat zien hoe betaalbaar wonen in een groene omgeving binnen handbereik is. Eén van de woningen en een appartement worden ingericht als modelwoning, die laat zien hoe betaalbaar wonen in een groene omgeving binnen handbereik is.

Suikerterrein
Fijn Wonen experimenteert tot 2030 op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. In 2019 werd de pop-up wijk De Loskade geopend, waar 14 woningen en 32 studio’s zijn gerealiseerd. Het terrein wordt vanaf komend jaar uitgebreid met een hoogbouwtoren en 8 nieuwe woningen met diverse architectuur- en stedenbouwstijlen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord