Kennisplatform voor het noorden

De week van Marije Kromkamp

Geplaatst op 7 december 2020
Marije Kromkamp

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Marije Kromkamp, eigenaar en IT Recruiter van EmployConnect. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Als Recruiter en eigenaar van EmployConnect onderscheid ik me door écht goed contact te leggen met mijn kandidaten en opdrachtgevers en ze door en door te leren kennen. Zo maak ik elke keer weer de beste match. Hier ligt echt mijn kracht. Ook onderscheid ik me doordat ik veel kennis heb op het gebied van development en de technieken: ik weet precies waar mijn developers het over hebben. Daarnaast heb ik een enorm netwerk aan opdrachtgevers én kandidaten, doordat ik dit werk al 7 jaar met veel plezier doe. Wanneer het organisaties niet lukt om te groeien, lukt het mij telkens weer opnieuw. En dat doe ik met veel plezier!

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Als ondernemer vind ik het gaaf om te merken dat wanneer je uit je comfortzone stapt, er echt nieuwe dingen op je pad komen. Ik ben een echte netwerker en vind het leuk om te merken dat er door het netwerken, veel nieuwe dingen ontstaan. Zo gebeurt het regelmatig dat een kandidaat mij een kennis aandraagt die openstaat voor iets nieuws, omdat ik hem zo goed geholpen heb. Of een nieuwe opdrachtgever die mij belt, omdat ik elders zo goed werk geleverd heb. Daar krijg ik echt energie van.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar wil ik ook in de Randstad voet aan de grond gemaakt hebben. Ik ben begonnen in het Noorden en voor een groot deel ben ik nog actief in het Noorden. Onlangs ben ik naar Haarlem verhuisd en me gaan focussen op de Randstad. Het zou mooi zijn om te kunnen groeien en ook in Groningen gevestigd te blijven, misschien wel met een partner om beide regio’s te kunnen bedienen.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op? En waarom?

Eigenlijk springt er niet één afspraak uit. Ik vind de diversiteit in mijn afspraken zo fijn. Het ene moment spreek ik met een software developer over zijn carrière pad en het andere moment spreek ik met de directie van een bedrijf om samen een groeistrategie neer te zetten. Geen dag is hetzelfde en doordat ik al mijn opdrachtgevers zo goed ken en ik veel mensenkennis heb, vind ik het leuk om de beste match te kunnen maken en hier continu mee bezig te zijn.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Wanneer je ergens écht goed in bent en er is vraag naar in de markt: begin voor jezelf. Durf die stap te zetten. De kans dat het een succes wordt is groot. Ook is het geloven in jezelf belangrijk. En vergeet niet om je successen te vieren. Probeer hier energie uit te halen, plezier in je werk is belangrijk.

 

Recruiter Marije Kromkamp

 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord