Kennisplatform voor het noorden

De week van Peter Postma (Bergman & Postma Financieel Advies)

Geplaatst op 24 april 2023
De week van Peter Postma (Bergman & Postma Financieel Advies)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Peter Postma, eigenaar van Bergman & Postma Financieel Advies. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Door passie te hebben voor ons werk en onze klanten. Wij hebben een ontzettend leuk team en werken in een fijne sfeer met z’n allen. Iedereen doet wat hij of zij leuk vindt en straalt dat uit.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Dat ik echt impact heb op het leven van mijn klanten. Ik wil graag een toegevoegde waarde zijn voor mensen en als ondernemer kan ik zelf inrichten hoe ik dat doe. In mijn geval is dat door een financieel plan te maken voor mijn klanten. Een plan waarmee men de doelen kan bereiken die men wil halen, met een goede balans tussen een goed leven nu en later. Het leuke daarbij is dat iedereen anders is, elke situatie is uniek. Ik help mensen maar leer zelf ook van elke klant en elk gesprek.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar hebben we ons team versterkt met 2 extra collega’s. Hierdoor hebben we een nog steviger fundament en kan ik meer aandacht besteden aan hetgeen wat ik graag doe. Wat dat is? Mijn klanten helpen met financieel advies en vermogensopbouw. Het liefst ben ik ongeveer 75% van de tijd bezig met onze klanten. De overige tijd richt ik mij op beleid om ons bedrijf en werkwijze steeds verder te verbeteren.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Een afspraak met een totaalklant van ons. Deze man is ondernemer en ik help hem nu met vermogensopbouw omdat hij later in zijn inkomen niet afhankelijk wil zijn van de verkoop van zijn bedrijf.

En waarom?

Dit vind ik mooie adviesgesprekken omdat dit tot meer bewustzijn leidt bij mijn klanten. Meer bewustzijn over de keuzes die je maakt ten aanzien van geld. Alles draait om keuzes maken. Je kunt elke euro maar 1 keer uitgeven. Door een goede balans te maken tussen het nu en later creëren we financiële rust voor onze klanten.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Doe iets waar je goed in bent, wat je van nature in je hebt. Of dat als ondernemer is, of in loondienst maakt minder uit. Volg je gevoel, focus niet op een exact doel maar geniet van jouw pad. Geniet ook van het gezelschap, richt je op het goede in de mensen om je heen.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord