Kennisplatform voor het noorden

De week van Renate Groenewold

Geplaatst op 8 mei 2023
De week van Renate Groenewold

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Renate Groenewold, directielid bij GroenewoldBouw, Timmerfabriek Wegro en Groenewold Prefab Bouw. Hoe ziet haar agenda eruit en wat houdt haar bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Ik wil niet meteen zeggen, dat we ons echt onderscheiden van andere partijen. Er zijn natuurlijk veel bouwbedrijven in dit land en iedere organisatie is ergens goed in. Doordat wij over een eigen timmerfabriek (timmerfabriek Wegro) beschikken, kunnen we veel zaken zelf produceren, waardoor we de kwaliteit zelf goed kunnen waarborgen. Mijn broer en ik (familiebedrijf) houden van openheid en transparantie en vinden het belangrijk dat we leveren wat de klant ECHT wil. Ik durf te zeggen, dat wij binnen onze organisatie ECHTE vakmensen aan het werk hebben, waardoor we ook net even wat meer en wat anders kunnen bouwen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Elke dag is anders. Voor mij ligt met name de uitdaging om er voor te zorgen dat we mensen met plezier aan het werk hebben. Hoe houd ik het voor iedereen leuk en boeiend? In gezamenlijkheid iets neerzetten. Dat is voor mij de grootste uitdaging en dat maakt het boeiend, uitdagend en daar hou ik van.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar hebben we een stabiele organisatie, waarbij we met z’n allen met veel plezier en energie naar het werk gaan. Waarbij een ieder die bij ons werkt trots is op de organisatie.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Presentatie bewoners ’t Zandt.

En waarom?

We zijn samen met 2 andere uitgekozen om een presentatie te houden voor bewoners van ’t Zandt. Deze mensen komen in aanmerking voor versterking / verbouwing van hun woningen en wij mogen ons als Groenewoldbouw presenteren om dit werk eventueel uit te voeren.

Waarom leuk?

Ik vind het zelf leuk om van toegevoegde waarde te zijn. Het aardbevingsdossier is een gevoelig dossier, maar je kan hier wel als bouwbedrijf iets geven aan de mensen. Daar ligt een enorme uitdaging. Luisteren en vertalen wat de klant wil.

Voor een groep mensen staan en ons verhaal vertellen krijg ik energie van. Ik geloof dat wij net dat beetje extra kunnen bieden.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Volg je hart, heb plezier in dat wat je doet!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord