Kennisplatform voor het noorden

Roering in de Wiekeborg: Boek over B&B voor burgemeester

Geplaatst op 26 april 2022
Boek over B&B voor burgemeester

In café-restaurant ’s Lands Huys in Bourtange heeft burgemeester Jaap Kuin van Pekela het eerste exemplaar van het boek Roering in de Wiekeborg in ontvangst genomen. Het boek werd hem overhandigd door de auteur en eigenaar van de B&B De Wiekeborg Willem Molema. Er staan 176 verhalen in over het leven in en de gasten van deze B&B in de afgelopen zeven jaar. In het boek wordt ook de belangrijkste vraag beantwoord wat deze gasten uit binnen- en buitenland in Oude Pekela doen.

Kuin prees niet alleen het initiatief van het boek, maar ook de inzet van Molema. ‘’We kunnen wel praten over toerisme in Pekela, maar de voorbeelden ervan zijn veel belangrijker. Willem en zijn  aanstaande vrouw bewijzen dat Pekela een rol kan spelen in het toerisme. Ze zijn daardoor ook belangrijke ambassadeurs voor onze gemeente,’’ aldus Kuin.

Uit het leven gegrepen verhalen

Wat doen inwoners van India, Canada, Verenigde Staten, Japan, Iran, Israël, Libanon en meer dan veertig andere landen in hemelsnaam in Oude Pekela? Een vraag die niet in een paar zinnen valt te beantwoorden, maar wel in dit boek. Daarin gaat Molema veel verder en dieper dan de bekende Tv-serie Bed & Breakfast laat zien. Waar de Tv-serie stopt, begint dit boek. Niet eerder verscheen in Nederland een boek over een B&B met zoveel uit het leven gegrepen verhalen. Een intrigerend boek.  Niet over haakjes, lampjes, stofnesten en de kwaliteit van de bedden, maar over mensen uit alle hoeken van de wereld. Heel anders. Grappig, spannend, ontluisterend, serieus, komisch, verrassend en ondeugend. Ontroerende verhalen over gasten, hun verblijf en hun achtergrond. Gebeurtenissen in en rond de B&B die voor veel beroering zorgen. Kortweg gezegd: ontroering en beroering komen samen in de titel van dit boek: ‘Roering in de Wiekeborg’.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord