Kennisplatform voor het noorden

Boek “100 jaar Topsport in Stad” verschijnt 16 juni

Geplaatst op 11 juni 2021
Op 16 juni a.s. verschijnt bij Uitgeverij Profiel het boek “100 jaar Topsport in Stad”

De feestelijke boekpresentatie zal in besloten kring plaats vinden in Het Forum Groningen, maar is voor iedereen te volgen via een livestream.

In 1920 werd Be Quick gekroond tot voetbalkampioen van Nederland. Voor Dick Heuvelman, voormalig sportjournalist van het Dagblad van het Noorden, een reden om deze historische prestatie honderd jaar later nog eens onder de aandacht te brengen met een canonachtig geschiedenisboek ‘100 jaar Topsport in Stad’ over het wel en wee van de Groninger topsport van 1920 tot 2021.

Sportgeschiedenis

De coronacrisis gooide een jaar geleden roet in het eten, maar van uitstel is geen afstel gekomen, voor de herkansing is woensdag 16 juni geprikt. Deze besloten feestelijke middag in het Forum Groningen begint om 14.00 uur en zal over de rijke sportgeschiedenis van Groningen gaan. NOS-sportverslaggever Herbert Dijkstra is de presentator en (ex)sporters, Erwin Koeman, Marianne Timmer (die het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen) en Jan Loorbach, zullen acte de présence geven. Vanzelfsprekend schuift de schrijver zelf ook aan.

Via deze livestream te volgen: https://platform.forum.nl/nl/boekpresentatie-100-jaar-topsport-in-stad

Legendarische sporthelden

In het verlengde van de presentatie van het boek zal op deze middag ook de fotopresentatie ‘Een Eeuw Groninger Sporticonen’ worden geopend. Hierin zullen tien Groninger legendarische sporthelden uit verleden en heden voor het voetlicht worden gebracht. Het tiental is geselecteerd door een jury, bestaande uit voormalig topjudoka Karin Kienhuis, stadshistoricus Beno Hofman, Forumprogrammeur Rense Sinkgraven en sportgeweten Dick Heuvelman. Deze tentoonstelling zal gedurende de Sportzomer te zien zijn op het Expoplein van het Forum Groningen.

Tot en met 16 juni is het boek te verkrijgen voor de actieprijs van € 24,95 via www.profiel.nl. Vanaf 17 juni verkrijgbaar bij het Forum, de boekhandel en via www.profiel.nl voor € 29,95.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord