Kennisplatform voor het noorden

Woonservice viert start van bouw 70 nieuwe woningen in 2e Exloërmond

Geplaatst op 18 september 2023
Woonservice viert start van bouw 70 nieuwe woningen in 2e Exloërmond

Op donderdagmiddag 14 september gaven Henk Zwiep, wethouder van de gemeente Borger-Odoorn, de bewoner Angela Levinga en directeur-bestuurder Bothilde Buma van Woonservice het startsein voor de bouw in 2e Exloërmond. Samen plaatsten zij een fruitboom. Deze handeling staat symbool voor een vruchtbare start van de bouw. Aan de Middenlaan, Anne de Vriesstraat en Jan Fabriciusstraat bouwt Woonservice samen met Koenen Bouw de komende jaren 70 nieuwe woningen. De bouw van de woningen is onderdeel van de wijkvernieuwing in 2e Exloërmond.

Samen met de gemeente Borger-Odoorn en bewoners heeft Woonservice een plan gemaakt voor 2e Exloërmond verdeeld over twee gebieden. In totaal worden er 70 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 32 woningen in plangebied West (Anne de Vriesstraat en Jan Fabriciusstraat) en 38 woningen in plangebied Midden (Middenlaan). Het wordt een mix van levensloopbestendige en eengezinswoningen. Geschikt voor jong en oud. Voor de zomer is het eerste deel van de wijkvernieuwing afgerond: de verduurzaming van 43 woningen. Met de start van de nieuwbouw zet Woonservice de volgende stap.

Klaar voor de toekomst

Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice: “Samen met de bewoners en de gemeente Borger-Odoorn willen wij het wonen, de energietransitie en de leefbaarheid in 2e Exloërmond een impuls geven. Een enorme operatie, met grote impact op de bewoners. Daar zijn wij ons zeer van bewust. We doen dit, omdat we het dorp klaar willen maken voor de toekomst. Met energiezuinige, comfortabele en betaalbare woningen, die passen bij de behoefte van de bewoners. In een fijne buurt, die er mooi uitziet en waar je je thuis voelt. Samen maken we dit mogelijk.”

Werkzaamheden openbare ruimte

De gemeente Borger-Odoorn en de nutsbedrijven gaan ook aan de slag in 2e Exloërmond met de vernieuwing van de nutsleidingen, wegen, openbare verlichting en groen. In het voorjaar zijn de nutsbedrijven begonnen met het vervangen en verleggen van kabels en leidingen in plangebied Midden. Dit is noodzakelijk om voorbereid te zijn voor de toekomst. Zodra ze daar klaar zijn, starten ze met de werkzaamheden in plangebied West. Daarnaast maakt Buro Hollema in opdracht van de gemeente een ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte. Samen met de twee klankbordgroepen uit de gebieden Midden en West wordt dit plan verder aangescherpt. De gemeente verwacht in oktober dit plan aan de bewoners van de gebieden te kunnen presenteren. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de openbare ruimte gaan starten in 2027, nadat Woonservice klaar is met de nieuwbouw. Dat is bewust, zodat het nieuwe werk in de openbare ruimte niet wordt beschadigd door de bouw.

Fijne leefomgeving

Henk Zwiep, wethouder gemeente Borger-Odoorn: “Deze herstructurering geeft een enorme impuls aan de woonkwaliteit en de leefbaarheid in 2e Exloërmond. Met de goede samenwerking tussen Woonservice en gemeente, samen met de participatie van de bewoners via de klankbordgroepen, bouwen we met elkaar aan een fijne leefomgeving. De diverse subsidies, leningen of de bijdrage voor woningeneigenaren met een smalle beurs, maken mooie stappen mogelijk richting een duurzamere woning. Zo profiteert het hele dorp van deze gezamenlijke aanpak. Een mooi resultaat, waar we trots op kunnen zijn.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord