Kennisplatform voor het noorden

WeSeeDo bekroond met landelijke prijs GemeenteDelers 2021

Geplaatst op 17 juni 2021
WeSeeDo bekroond met landelijke prijs GemeenteDelers 2021

De gemeente Rotterdam heeft met De Digitale Balie de GemeenteDelers 2021 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens het online VNG Jaarcongres. Een bijzonder moment voor de gemeente Rotterdam, maar ook voor het Groningse bedrijf WeSeeDo. WeSeeDo speelt namelijk een grote rol binnen De Digitale Balie.

Rotterdammers kunnen via De Digitale Balie onder meer hun pasgeboren baby aangeven of voorgenomen huwelijk regelen. De gemeente Rotterdam was de eerste gemeente met zo’n digitale videobalie. Door automatisering en daarna de coronacrisis waren overheden en burgers op grotere afstand van elkaar gekomen.

Oogcontact met Rotterdammers herstellen

Tot ongenoegen in Rotterdam. “Vanaf maart 2020 – bij de start van de intelligente lockdown – is de gemeente Rotterdam met WeSeeDo gaan kijken hoe wij het oogcontact met onze Rotterdammers zouden kunnen herstellen. Dat vinden we belangrijk omdat veel dienstverlening gaat over persoonlijke omstandigheden”, legt Bjorn Dirkse – projectleider cluster dienstverlening gemeente Rotterdam – uit.

Door de coronacrisis konden ambtenaren van de gemeente hun werkzaamheden niet meer op dezelfde manier uitvoeren. De gemeente ging op zoek naar een oplossing en vond die in WeSeeDo: “WeSeeDo is veilig en simpel te bedienen. Iedereen kan dan ook met WeSeeDo overweg, ook als ze niet digivaardig zijn”, vertelt Stef van Viegen (teamleider Vliegende Brigade). “Dat is de grootste kracht van WeSeeDo, net als de veiligheid. Inmiddels zijn er via WeSeeDo door honderden medewerkers duizenden gesprekken gevoerd.”

Persoonlijke communicatie

Niet alleen in Rotterdam zijn ze blij met de bekroning van De Digitale Balie, ook in Groningen is het nieuws met veel blijdschap ontvangen. “We vinden het ontzettend mooi dat we met veilig beeldbellen een rol kunnen spelen in het verkleinen van de afstand tussen overheid en burger. De gemeente Rotterdam heeft haar nek uitgestoken om ook in andere tijden persoonlijke communicatie mogelijk te maken”, reageert Iebele Otten, bedenker en eigenaar van WeSeeDo. 

De gemeente Rotterdam is één van de gemeenten die WeSeeDo inzet om met haar inwoners veilig en vertrouwd te kunnen beeldbellen. Rotterdammers met een videobelafspraak hoeven niets te downloaden en kunnen het gesprek voeren vanaf iedere device met een camera (smartphone, computer, tablet). Inmiddels hebben er zo duizenden gesprekken met inwoners plaatsgevonden.

GemeenteDelers

GemeenteDelers is een competitie voor alle 352 gemeenten in Nederland. Iedere gemeente krijgt de kans een succesvolle en inspirerende case in te dienen. Een jury buigt zich vervolgens over de cases, bepaalt de finalisten en later per categorie een winnaar.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord