Kennisplatform voor het noorden

Tweedaagse training voor boeren en tuinders die hun bedrijf willen doorrekenen op het gebruik van compost of bokashi

Geplaatst op 9 februari 2022
Tweedaagse training voor boeren en tuinders die hun bedrijf willen doorrekenen op het gebruik van compost of bokashi

Een tweedaagse training speciaal voor boeren en tuinders die zich willen richten op het doorrekenen van het nut van compost en/of bokashi voor hun bedrijf. De trainingsdagen zijn: 18 februari en 11 maart, op de Warmonderhof in Dronten.

Hoeveel en welke soort compost heeft jouw bedrijf nodig? Wat is het prijsverschil met groenbemesters? Welke composteerbare materialen zijn beschikbaar? Wat draagt compost bij aan de bodemsamenstelling en hoe zet je daarbij het rekenprogramma NDICEA in? Tijdens deze verdiepingstraining staat het doorrekenen van de bedrijven van de deelnemers centraal.

Rekensom voor eigen bedrijf

Na twee volle themadagen waarin meer algemeen ingegaan werd op het gebruik van lokale reststromen voor verbetering van de bodemvruchtbaarheid, is het nu tijd voor deelnemers om de rekensom te maken voor hun eigen bedrijf. Ruud Hendriks, practor Kringlooplandbouw van Aeres MBO en docent bodemvruchtbaarheid aan Aeres MBO Dronten Warmonderhof, verzorgt samen met gasttrainers deze verdiepingsdagen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord