Kennisplatform voor het noorden

Hoe je biologisch-dynamisch bijen kunt houden

Geplaatst op 7 februari 2024
Hoe je biologisch-dynamisch bijen kunt houden

Ontdek tijdens een zomer lang imkeren in de bijenstal van Warmonderhof hoe een bijenvolk leeft, zich gezond houdt en wat haar bijdrage aan het landschap is. Odin-imker Jos Willemse neemt je mee in deze zesdaagse seizoenscursus biologisch-dynamisch imkeren. Je leert hoe je op duurzame, diervriendelijke en natuurvriendelijke wijze met bijenvolken kunt omgaan, wat dit van je vraagt en wat het voor je kan betekenen. Startdatum vrijdag 15 maart.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die overweegt om bijen te gaan houden, of die wil leren hoe een biodynamische imker denkt, kijkt en werkt en hoe bijen leven en zich gedragen. Je ontdekt de honingbij in haar natuurlijke jaarcyclus van groeien, zwermen en winterrust. Een open houding naar spirituele gezichtspunten wordt verondersteld. Imker Jos Willemse nam een TED-session op over dit onderwerp, die je alvast kunt bekijken op de website van Warmonderhof.

Inhoud training

Je leert waarnemen en een relatie te ontwikkelen met het bijenvolk, de imme. Willemse neemt je mee in de relatie tussen het bijenvolk, het landschap en jezelf en vertelt over het belang van het bijenvolk op het biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. Na de cursus weet je hoe je het bijenvolk als geheel kunt ondersteunen vanuit een biodynamische visie, kun je zelfstandig een bijenkast openen, het volk benaderen en leer je de belangrijkste ‘organen’ te herkennen. Ook kun je een selectie maken van drachtplanten voor jouw tuin of erf. Wanneer je overweegt om bijen te gaan houden is dit een heel goed moment om daarmee te beginnen. 

Praktisch

De cursusdata zijn: 15 maart, 12 april, 10 mei, 31 mei, 14 juni en 5 juli. Tijden: 10:30 tot 16.30 uur. De locatie is Warmonderhof, Wisentweg 12 te Dronten. De kosten van de zesdaagse cursus bedragen €.750,00, inclusief lunch.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord