Kennisplatform voor het noorden

TK Maxx Groningen kiest samen met klanten voor steun ‘Vrienden van Beatrix Kinderziekenhuis’

Geplaatst op 16 oktober 2017
TK Maxx Groningen kiest samen met klanten voor steun ‘Vrienden van Beatrix Kinderziekenhuis’.

TK Maxx Groningen heeft officieel aangekondigd dat zij ‘Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis’ gedurende het komende jaar gaat steunen. Klanten konden de afgelopen maand in de winkel op twee goede doelen stemmen en hebben gekozen voor ‘Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis’. De liefdadigheidsinstelling streeft ernaar om de tijd in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken voor zowel kinderen als ouders. De organisatie focust zich bijvoorbeeld op de aankleding van het kinderziekenhuis, herinrichting van de speelkamers en de financiering van theateractiviteiten.

TK Maxx zet zich sinds hun lancering in Nederland in voor het goede doel. De off price retailer begon in 2016 in Nederland met een campagne rondom de selectie van een liefdadigheidspartner voor de winkels in Rotterdam en Eindhoven. Dit jaar werden daar Heerlen, Groningen en Den Haag aan toegevoegd, die nu een eigen lokaal relevant goed doel steunen. TK Maxx steunt over heel Europa verschillende goede doelen, allemaal met het doel kwetsbare kinderen en jongeren binnen onze gemeenschappen te helpen hun potentiële capaciteiten te ontplooien. TK Maxx ziet het daarnaast als haar verantwoordelijkheid om goede doelen dicht bij huis te ondersteunen. Zo steunt zij dus ook kwetsbare kinderen in lokale gemeenschappen in Nederland.

Reacties TK Maxx & Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis
Niels Jacobs, Country Retail Manager van TK Maxx Nederland: “De medewerkers van TK Maxx in Groningen kijken er al naar uit om samen met Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis acties en initiatieven op te zetten om kinderen in de omgeving te kunnen helpen.” Ook vanuit Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis werd enthousiast gereageerd op de aankomende samenwerking. Barbara Baijens-Vrij van Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: “Dit is het ultieme voorbeeld van hoe bedrijven, burgers en goede doelen effectief de handen in één kunnen slaan om de kinderen in het ziekenhuis in Groningen hulp te kunnen bieden.  Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis kijkt enorm uit naar de samenwerking met TK Maxx vol leuke initiatieven.”

TK Maxx en liefdadigheidsinstellingen voor kinderen wereldwijd
Wereldwijd steunt TK Maxx dit soort liefdadigheidsorganisaties al sinds 2004. Samen met de klanten van TK Maxx is er sinds 2004 wereldwijd meer dan 54 miljoen euro voor goede doelen ingezameld. TK Maxx is in het Verenigd Koninkrijk de grootste commerciële sponsor in het onderzoek naar kinderkanker en helpt zij bij het financieren van belangrijke klinische proeven voor levensreddende behandelingen. In Oeganda kunnen, dankzij de steun van TK Maxx, 10.000 kinderen naar de basisschool. Ook helpt de organisatie daar ouders met het verhogen van hun inkomen zodat zij een beter bestaan kunnen opbouwen via het programma voor duurzame handel van TK Maxx. Sinds 2014 hebben al meer dan 300 plaatselijke goede doelen van de giften van TK Maxx kunnen profiteren.

Financiële steun
Door gedurende dit jaar onder andere zogeheten “Bags for life” ofwel “Goede doelen tassen”, in de winkel te kopen, kunnen klanten van TK Maxx door het jaar heen een bijdrage leveren aan de steun Vrienden van het Beatrix kinderziekenhuis. De winst van de verkoop hiervan gaat namelijk direct naar het lokale goede doel. Op deze manier werkt TK Maxx samen met haar klanten aan een betere situatie voor de kwetsbare kinderen in Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord