Kennisplatform voor het noorden
Team Alfa-college kwalificeert zich voor WK waterstofrace

Een van de studententeams van het Alfa-college heeft zich op vrijdag 13 mei tijdens de Hydrogen Grand Prix gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap (WK). In de IJshal van Kardinge reed het team van dit ROC samen met (NAAM school) de meeste rondes en haalde de finish. De Hydrogen Grand Prix is het Nederlands Kampioenschap (NK) waar leerlingen van het vmbo en studenten van mbo en hbo met hun zelfgebouwde hybride waterstof RC gestuurde modelauto’s zich probeerden te kwalificeren voor het WK.

“Ik had wel last van stress tijdens de race, maar de Hydrogen Grand Prix was erg leuk en het resultaat mag er zijn. We gaan naar het Wereldkampioenschap!”, zegt Tygo Wouthuis, student Engineering bij het Alfa-college.

Kwalificatie
De achttien deelnemende teams van het NK kregen drie accu’s en een bepaalde hoeveelheid waterstof afhankelijk van de duur van de race. Het studententeam van het Alfa-college maakt zich nu op voor het Wereldkampioenschap dat op 4 juni in Assen wordt gehouden. Dit ROC deed met twee teams mee aan de Hydrogen Grand Prix.
Wereldwijd event
Horizon Educational organiseerde de afgelopen jaren waterstofraces in twaalf landen met vijfhonderd deelnemende teams en drieduizend studenten. Met de Hydrogen Grand Prix leren studenten om hun eigen RC-auto te ontwerpen, bouwen en deze te testen tijdens een race van vier uur. Van de ontwerpfase tot het onderhouden en repareren van hun auto gedurende de Grand Prix, studenten hebben controle over elke stap van het proces.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkophetnoorden.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar:

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Lees meer.

Ik ga akkoord